Információk, érdekességek

5 szépségtipp őszre

2018. szeptember 27.

Ha a a lehető legtermészetesebb módon szeretnéd ápolni a bőröd és megőrizni annak ránctalanságát, hívd segítségül a szépítő gyümölcsöket és a természet más ajándékait!  

1. Érzékeny bőrre iszappakolás
Az iszap feszesíti és tisztítja az érzékeny bőrt. Bioboltban és drogériákban megtalálható. 1 teáskanál édes mandula olajat, 1 tojás sárgáját és 1 evőkanál iszapot keverj krémes állagúra, majd kend fel az arcodra és 5 perc után mosd le!

2. Száraz bőrre mézes pakolás

A méz önmagában is használható pakolásként és alapvetően minden bőrtípusra használható. A zsíros bőrt fertőtleníti, a száraz bőrt hidratálja, a fáradt bőrt pedig feltölti tápanyagokkal. Érdemes jó minőségű termelői mézet használni. A mézet egyszerűen kend fel az arcodra és hagyd rajta 20 percig. Vagy egy evőkanál tejszínt és egy evőkanál mézet keverj össze, masszírozd át vele az arcod körkörös mozdulatokkal és hagyd rajta még további 5 percig.

3. Normál bőrre epres ránctalanító pakolás
Az egyik legjobb ránctalanító gyümölcs az eper. Kívülről és belülről is egyaránt nagyon hatásos és látványosan megszépíti a bőrt. Alaposan mosd meg, majd préseld össze az epret, keverj hozzá egy kis tejszínt, és már kenheted is a bőrödre! Ha nagyon folyékony az állaga jól jöhet egy gézlap alá. 15 perc után mosd le .

4. Igénybevett, fakó bőrre szőlőpakolás
A szőlő magas víztartalma miatt ideális a nyári napozás után igénybevett, kiszáradt bőr ápolására, hidratálására. A benne lévő polifenolok antioxidánsként működnek.
A fehér szőlőszemeket héj és mag nélkül nyomkodd össze, az így kapott zselés pépet pedig vidd fel az arcodra. 20 perc után mosd le és használd a szokásos hidratáló krémedet!

5. Vízhiányos bőrre uborkás-szőlős pakolás
Uborkát és vörös szőlőt turmixolj össze és kend fel a bőrre. 20 perc múlva mosd le. Az eredmény azonnal láthatóvá lesz!

forrás: Harmonet