Információk, érdekességek

Probléma van a házasélettel?

2018. november 19.

Új kutatások szerint a merevedési zavar hátterében is állhat cukorbetegség! Ez pedig egy olyan probléma, ami nagyon sok férfit és párjukat is érinti, akár az egész párkapcsolatot tönkreteheti. A hárítás csak súlyosbíthatja a helyzetet, ha viszont fény derül a diabéteszre, ennek kezelésével akár az örömteli házasélet is visszaszerezhető. Dr. Bibok Györgyöt, a Cukorbetegközpont belgyógyász-diabetológusát kérdeztük.

A férfiak esetében nagyobb valószínűséggel lanyhult a szexuális érdeklődés cukorbetegség esetén, illetve szenvedtek merevedési zavartól – ez derült ki a University of Chicago Medical Center kutatói vizsgálataiból (2000, 57 és 85 év közöttieknél figyelve). A kutatás során a cukorbeteg férfiak és nők is nagyobb mértékben számoltak be az orgazmus nehézségéről, mint nem cukorbeteg társaik. Ami meglepő, hogy a diabétesszel élő nők csupán 19 százaléka, míg a férfiak 47 százaléka beszélt szexuális problémáiról orvosának.

Ez állhat a háttérben

Több kutatás foglalkozott már azzal, hogy miként kezelhető a probléma, mi segíthet. A Rio Grande do Sul brazíliai egyetem kutatói (115 cukorbetegséggel kezelt férfi bevonásával) a vizsgálatok során ellenőrizték az érintettek vércukorszintjét, valamint a HbA1c laboratóriumi értéket, és kiderült: a HbA1c szintjének csökkentésével javítható az erekció.


A változás a döntéssel kezdődik

2018. november 16.

Ahogy Shakespeare nagyon éleslátóan megjegyezte: "a hiba nem a csillagokban van, hanem bennünk".  

Bármelyik nap, amikor csak akarjuk, összeszedhetjük magunkat, és megváltoztathatunk mindent. Bármelyik nap kinyithatjuk azt a könyvet, ami új tudás előtt nyitja meg az elménket. Bármelyik nap belekezdhetünk valami újba. Bármelyik nap elkezdhetjük megváltoztatni az életünket. Megtehetjük most rögtön, vagy a jövő héten, a jövő hónapban, a jövő évben.

Azt is választhatjuk, hogy nem teszünk semmit. Színlelhetünk, cselekvés helyett. És ha nem tetszik az ötlet, hogy megváltoztassuk saját magunkat, akkor olyanok is maradhatunk, amilyenek vagyunk. Választhatjuk a pihenést a munka helyett, a szórakozást a tanulás helyett, a hazugságot az igazság helyett, a kétséget a biztonság helyett. 

Miénk a döntés. De míg átkozzuk az eredményt, folyamatosan tápláljuk annak okát. Ahogy Shakespeare nagyon éleslátóan megjegyezte: „a hiba nem a csillagokban van, hanem bennünk”. A körülményeinket mi magunk teremtettük múltbéli döntéseinkkel. Miénk a lehetőség és a felelősség, hogy elkezdjünk jobb döntéseket hozni – már most rögtön.

Azoknak, akik jobb életet keresnek, nem válaszokra van szükségük, sem pedig több időre, hogy átgondolják a dolgokat, hogy jobb döntésre jussanak. Az igazságra van szükségük. A teljes igazságra van szükségük. És semmi másra nincs szükségük, csak az igazságra. Nem engedhetjük meg, hogy a mindennapos döntéseinkben elkövetett hibák tévútra vezessenek minket. Vissza kell térnünk azokhoz az alapvető dolgokhoz, amelyek valójában meghatározzák, hogy hogyan működik az életünk. És azokat a döntéseket kell meghoznunk, amelyek életet, boldogságot és örömöt hoznak mindennapjainkba.


Az a félelmetes elköteleződés

2018. november 14.

Elköteleződni. Vajon miért olyan félelmetes sok embernek ez a szó? Talán mert a "kötésre", "megkötésre" emlékeztet? Vagy arra, hogy az elköteleződés nem egyeztethető össze a szabadsággal? Vajon mitől félünk? Félünk e egyáltalán, vagy csak kifogásokat keresünk, mert nem tudunk dönteni? Az elköteleződés egyre gyakoribb témája a párkapcsolati problémáknak. Csak nem mindig úgy, ahogyan mi gondoljuk.  

Kata régóta keresi az okát annak, hogy párja miért nem akarja feleségül venni. Imádják egymást, szinte minden téren tökéletes a harmónia köztük. Kedvese mégsem szeretné magát rászánni a végső lépésre.

Hasonló Kriszta problémája. Ők még csak találkozgatnak kedvesével, de a fiú nem vállalja fel a kapcsolatot. Kriszta már gyanakodni kezdett, hogy párja esetleg nős, és átveri őt. De nem. A fiú nőtlen, egyszerűen nem engedi be Krisztát teljesen az életébe. Mindketten ezerszer végiggondolták a dolgokat, de ésszerű magyarázatot nem találtak a férfiak viselkedésére.

Kata és Kriszta mindketten eljöttek egy családállításra, hogy végre fény derüljön arra, mi van problémájuk hátterében. Arra számítottak, meg fogják látni azt, mi tartja vissza párjukat az elköteleződéstől. Azonban a családállítás legnagyobb meglepetésükre nem azt mutatt, amire számítottak. Vagyis azt mutatta, hogy nem a fiúkkal van a baj, hanem saját magukkal.

Kata elmondása szerint még soha nem kötelezte el magát senki mellett. Volt néhány kapcsolata, de lélekben sosem tette le a voksot partnerei mellett. Általában ő lépett ki a kapcsolatokból. Kriszta egész életben arra vágyott, hogy férjhez menjen. Több komoly, sok évig tartó kapcsolat volt már a háta mögött, feleségül mégsem vette senki. Az együttélés remekül ment, de a házasság elől elmenekültek partnerei.


Barbie baba vs. igazi NŐ!

2018. november 07.

A nőiesség is olyan volna, mint a divat? A divat határozza meg, hogy milyen legyen egy nő? A nők önbizalmát igencsak befolyásolják a külsőségek, a divatos megjelenés. Ez azonban nagyon kockázatos is lehet, és ezalatt nem a divatos ruhákat értem, hanem a plasztikai műtétek sorozatát, aminek természetesen súlyos mellékhatásai is lehetnek!  

Nincs szükség semmi külcsínre, semmi külső beavatkozásra, ahhoz, hogy egy nő igazi nő legyen!

Nincs csúnya nő, minden nőben van valami szépség, egy kisugárzás! Csak a média és a divat könnyen befolyásolhatóvá teszi az emberek személyiségét, s persze a plasztikai sebészek pénztárcája vastagszik, de a nők önbizalma egy cseppnyivel sem nő. Sőt, ha egyszer már sor került egy szépészeti műtétre, akkor nagyon nehéz abbahagyni, jön a következő, persze, ameddig a lehetőségek engedik, mert ezeket az önbizalom hiányos nőket sajnos csak az anyagi korlátok fogják vissza attól, hogy teljesen műanyag barbie baba robottá változzanak!

Egy igazi nő szeresse magát és ne akarjon feltétlenül másoknak megfelelni, és amikor belenéz a tükörbe, szépnek lássa magát, de ne azért, mert most kent fel magára egy kiló sminket, hanem mert természetes szépség.

Őszintén szólva azt látom, hogy tele van műnőkkel a világ, mindenki nagyobb ciciket csináltat, műszempillát, feltölti az ajkát, mintha ettől lenne valaki szép és vonzó, pedig a pasiknak pont ettől van hányingere... mert egy férfi igazi, természetes adottságokra vágyik, nem pedig egy lufit akar fogdosni , meg egy olajjal feltöltött ajakkal csókolózni, a műkörmöt pedig egyenesen gyűlölik!


Jönnek a robotok!!!

2018. november 05.

Mintha egy scifiben járnánk. Könyvben és filmekben már sokszor találkoztunk jó és rossz robotokkal. De ki gondolta volna, hogy már az álláskeresésnél is robotok döntenek sorsunkról. Szerencsére ezek a robotok befolyásolhatóak, és nem találkozunk velük személyesen.  

Arról sok helyen lehet olvasni, hogy egy tapasztalt HR-es 10 mp alatt nézi át első körben az önéletrajzunkat. Lehet ezt szidni, de az alapvető követelményeket valóban gyorsan át lehet látni. Ha főkönyvelőt keresnek és nincs mérlegképes könyvelő végzettsége, könnyen belátható, hogy gyorsan el lehet dönteni, hogy nem alkalmas a pozícióra.

De sok esetben ennél bonyolultabbak a követelmények. Mit tesz ilyenkor egy nagyvállalat HR-ese, vagy egy fejvadász.

A lehető leggyorsabban a lehető legjobb jelölteket akarja megtalálni. Képzeljük el, hogy a Profession.hu-n sok ezer önéletrajz és regisztráció található, amiből válogathatnak. Egy nemzetközi cégnél is több száz jelentkezés landol.

Ezért kifejlesztették a robotokat, akik komoly algoritmus alapján a megadott követelmények szerint szűri a jelentkezéseket. Ezeket az ATS (application tracking system) vagyis jelentkező szűrő rendszereket azért fejlesztették ki, hogy objektív szempontok szerint végezzék el az előszűrést.

Könnyen lehet, hogy egy nem áttekinthető, világos önéletrajz gyorsan kiesik a rostán. Ha nem derül ki, hogy pontosan milyen tapasztalataid vannak, akkor egy számítógépes kereső nem fogja kideríteni.

Szerencsére vannak trükkök, amivel meggyőzhetjük a robotot és később a vezetőket a saját értékeinkről.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...363