Információk, érdekességek
Háromféle halas fogás - kezdő háziasszonyoknak
2019. január 11.
Szeretnéd elkápráztatni a kedvesed vagy a családod? Íme 3 egyszerűen elkészíthető halas étel amivel a kezdők sem vallanak szégyent! Légy bátor és próbáld ki, menni fog!
1. Sült pangasius zöldfűszeres mártással
Hozzávalók: 4 szelet pangasius filé, só, bors, 4 dl tejszín, 1 ek. étkezési keményítő, 2-2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld és snidling, 1-2 gerezd fokhagyma
A halat megtisztítom, megmosom, sózom és borsozom. Fóliába csomagolom őket egyesével és egy tepsire téve 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm.
Mártás: a tejszínt felmelegítem, folyamatos keverés mellett besürítem a keményítővel és beleszórom a zöldfűszereket ill. a fokhagymát.
A rizzsel vagy krokettel tálalom!
2. Fenyőmagos bundában sült afrikai harcsa
Hozzávalók: 4 szelet afrikai harcsa filé, só, liszt, tojás, zsemlemorzsa, 3-4 ek. fenyőmag
A halat megtisztítom, sózom és félreteszem. Előkészítem a panírozáshoz szükséges liszet, felvert tojást és a zsemlemorzsát. A morzsába durvára tört fenyőmagot szórok, azzal bundázom a húst.
Egy serpenyőbe olajat teszek és közepesen melegen megsütöm benne a halat. Szalvétára szedem és leitatom a felesleges zsíradékot.
Vegyes zöldsalátát kínálok hozzá!
3. Lazac zöldségkrémmel sütve
Hozzávalók: 4 szelet lazac, só, bors, 3-4 rózsa brokkoli, 1 db sárgarépa, 1 tojás, 10 dkg parmezán sajt
A lazacot előkészítem, megtisztítom és egy hőálló tálban elrendezem. A zöldségeket megpárolom, összetöröm. A zöldséghez hozzáadom a tojást, a sajtot, sózom és borsozom. A húsra halmozom a zöldséget majd 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm.
Párolt zöldségekkel vagy rizzsel tálalom!
Tipp: A halakhoz jól illik még a rozmaring, kakukkfű, kapos és a fokhagyma is. Érdemes többféle variációt kipróbálni!
forrás: Harmonet