Információk, érdekességek

A folytonos mobilnézegetés a legidegesítőbb

2016. augusztus 22.

Nem számít, nők vagyunk-e vagy férfiak: egyaránt az idegeinkre megy, ahogy néhány ember a mobilját használja – illetve képtelen normálisan használni azt. A Microsoft Facebook-on készített felmérése rámutatott, hogy az okostelefon-használók többségét nem zavarják saját mobilozási szokásaik – de a férfiak és a nők is azokat az embereket találják a legidegesítőbbnek, akik folyton nézegetik a mobiltelefonjukat. 

Természetesen van számos más frusztráló dolog is azok között, amiket a mobilunkkal művelhetünk. A következő lista a megkérdezettek által legidegesítőbbnek tekintett öt tevékenységet sorolja fel: 

1.A telefon folyton nézegetése
2.Hangos telefonálás
3.A telefon használata olyan esetekben is, amikor ez nem lenne illendő
4.A telefon használata négyszemközti beszélgetés közben
5.Az autóforgalom akadályozása mobilozás miatt

A mobilbiztonság

Az idegesítő mobilozási szokások között találjuk még azt, amikor az emberek véletlenül felhívnak valakit a „zsebükből”, vagy egyszerűen csak elhagyják a készüléküket, ezzel teremtve lehetőséget a digitális adatokkal való visszaélésre. A megkérdezettek 39 százaléka gondolja azt, hogy a nők és a férfiak hasonlóképpen gondoskodnak a mobiltelefonjuk biztonságáról. A valóság azonban nem ezt mutatja.  

A Microsoft Computing Safety Index (MCSI) szerint a férfiak némileg jobbak ügyelnek a műszaki eszközök megfelelő használatára:

  • Harmincöt százalékuk esetén csak PIN kóddal vagy jelszóval lehet a mobilhoz hozzáférni. A nőknél ez az arány 33 százalék.
  • Harmincöt százalékuk biztonságos Wi-Fi hálózatot használ, miközben a nők 32 százaléka tesz így.
  • Harminckét százalékuk folyamatosan frissíti a mobilját. Erre a nők mindössze 24 százaléka figyel.

Mégis, mintha a férfiak gyakrabban esnének a mobiljukkal kapcsolatos csapdába, többször kapnának idegenektől olyan e-mailt, amelyben személyes információkat kérnek (70 százalék a nők 65 százalékával szemben), nagyobb arányban találkoznának hamis vírusirtó programokkal (66 százalék és 58 százalék), valamint többször tapasztalnak olyan esetet, amikor más személyazonosságát szándékos megtévesztésre használják fel (31 százalék szemben a 26 százalékkal).

A nők netes megjeéenése

A nők hajlamosabbak jobban figyelni arra, hogy milyen kép alakul ki róluk a neten, s tesznek is az online megtalálható személyes információik korlátozásáért (40 százalék a férfiak 37 százalékával szemben), továbbá ügyelnek arra, hogy az idegenek mit láthatnak róluk a közösségi oldalakon (40 százalék a 32 százalékkal szemben), valamint jobban meggondolják, hogy mit is írnak a szöveges üzenetekben (34 százalék – 31 százalék).

Védjük magunkat!

Ahogy korábban is, most is létfontosságú, hogy védjük magunkat az online világ kihívásaival szemben. A Microsoft a következő tanácsokkal segít abban, hogy mobil eszközeink használata közben is biztonságban legyünk – s hogy ezáltal az is garantálva legyen, hogy nem idegesítjük ismerőseinket:

  • Halkítsa le mobiltelefonját! Figyeljen arra, hogy mikor kell félretenni a telefont, s a figyelmét másra összpontosítani.
  • Segítsen a privát adatok online védelmében! Ne osszon meg mindenkivel minden információt. Gondolkozzon, mielőtt közzéteszi a tartózkodási helyét. A nyaralási élményeket, valamint a készített fotókat csak a hazaérkezése után ossza meg.
  • Legyen óvatos, amikor helyalapú szolgáltatásokat használ! Kétszer is gondolja meg, hogy mikor kapcsolja be a geotagging funkciót. Csak azokkal az emberekkel ossza meg a tartózkodási helyét, akikben megbízik. Figyeljen arra, hogy mikor és hol jelentkezik be, és kérjen engedélyt ismerőseitől, mielőtt helyettük jelentkezne be.
  • Csak biztonságos hálózaton keresztül bonyolítson pénzügyi tranzakciókat! Ne használja más Wi-Fi hálózatát vagy nyílt hálózatokat.
  • Zárja le a telefonját! Védje adatait egyedi, négyjegyű PIN kóddal.
forrás: Patika Magazin