Információk, érdekességek

Amiről tabu beszélni: mi áll női bajaid hátterében?

2019. november 19.

Érdemes mélyebb vizsgálat alá venni lelki szinten is, hogy mi okozza a különböző nőgyógyászati problémákat. Napjaink embere csak tüneti kezelésnek veti alá magát (gyógyszerek, hormonkészítmények, stb.), ahelyett, hogy a testi szinten keresett megoldások helyett vagy mellett egy szinttel feljebb próbálná a gond gyökerét feltárni. 

Menstruációs zavarok

A menstruáció a termékenység, a nőiesség megtestesülése. A rendszertelen menzesz arra utal, hogy nőként nem találtuk meg stabil életritmusunkat. Fiatalabbak esetében még a keresés esete áll fent, érett nőknél pedig a teljes leválás hiánya. Jelenti a szexualitástól és megtermékenyüléstől való félelmet is. A fájdalmas menzesz szexuális problémákra utal: nem tudjuk teljesen átadni magunkat. 

Az erős menstruációnál a maga is segítségre szoruló segítő szerepét töltjük be. A menzesz kimaradása esetén pedig lélekben visszatérünk a menstruáció megjelenése előtti időkhöz, mert életünk és nemi rendeltetésünk nincs összhangban. Általában minden menstruációs zavar hátterében az áll, hogy nem tudunk megbékélni saját nőiességünkkel.

A petefészek betegségei

A petefészek páros szerv, a petesejtek itt termelődnek, azaz a test azon része, ahol új élet születik. Bárminemű megbetegedése azt jelenti, hogy nem engedjük meg az új létrejöttét. Gyulladás akkor alakul ki, mikor már elegünk van abból, hogy mindig mi engedünk a párkapcsolatban. A ciszta a szabályos tüszőérés zavarát okozza, megtévesztő manőverrel élünk termékenységgel kapcsolatos aktivitás terén. A legsúlyosabb, a rák megjelenése mások által előidézett önös túlkapásokról árulkodik, mellyel szemben nem védekeztünk.

A petevezeték betegségei

Akkor alakul ki, ha nem engedjük a bennünk rejlő kreativitást szabadon. Szeretnénk magunkat kifejezni, de valamiért ez akadályokba ütközik – mások figyelembe sem vették vagy kemény kritikával illették. Ily módon egyre csökken vágyunk a megnyilvánulásra, mely a petevezeték beszűkülésében mutatkozik meg. A gyulladás a be nem teljesült gyermek iránti vágyat jelzi. Érdemes ilyenkor őszintén és nyíltan megbeszélni a problematikát.

A méhszájseb

Nagyon gyakran fordul elő. Mindenki tudja, hogy szervezetünk képes minden sebet begyógyítani, ebben az esetben pedig csődöt mond ez a mindig működő funkció. Az immunrendszer nem képes korrigálni a hibát. Ha erőszakosnak éljük meg a közösülést, amit mind testi, mind lelki szinten el kell viselni, nem igazán örömként éljük meg az eseményt. Nem vagyunk képesek feldolgozni a veszteséget, így gyengül a tudatunk és az ellenálló képességünk is.

A hüvely betegségei

Itt nyilvánul meg kiváltképp, ha párkapcsolati probléma adódik, ha a konfliktus nem kerül megoldásra. A hüvely az a hely, ahová tulajdonképpen befogadjuk a férfit. Mindenféle fertőzést, gombát le tud győzni immunrendszerünk abban az esetben, ha a párkapcsolatunkat kielégítőnek, harmonikusnak találjuk. Azonban abban a szent pillanatban, mikor az egyensúly bármilyen okból is felborul, a hüvely is jelzést ad.

Ha már terhes a kapcsolat, a szeretkezésben sem tudunk olyan önfeledten feloldódni, így a nemi életet teherként, néha kötelességként éljük meg. Ilyenkor a lélek inkább a betegségre szavaz, hogy ne kelljen befogadni a férfit, mely által okot talál a szexuális közeledés hárítására.

Gyulladás akkor jön létre a hüvelyben, ha a lázadunk egy kialakult helyzet miatt. A lelki probléma miatt valóban nem is szeretnénk befogadni partnerünket, de néha mégis megtesszük, hogy ne legyen vita, veszekedés, vagy esetleg azért, hogy ne veszítsük el. A lélek tiltakozását a test tiltakozása is követi.

forrás: Harmonet.hu