Információk, érdekességek

Csokit ebédre? Csak nyugodtan, hisz fogyaszt!

2019. március 02.

A csokoládé boldoggá tesz, és elkényezteti érzékeinket. Egy gond van csak vele, hogy erősen hizlal. Legalábbis eddig így tudtuk. De egy csokis finomság akár egy főétkezést is kiválthat, így hozzájárulhat az áhított fogyáshoz. 

A csoki kedvező élettani hatását folyamatosan kutatják a tudósok, hiszen az, amit világszerte ennyien szeretnek, nem lehet egészségtelen. A legfontosabb, hogy alaposan megválogassuk, milyen típusú csokoládét fogyasztunk. Szerencsére ma már egy egész főétkezés is kiváltható egyetlen 7 és 17 csokoládés szelettel.

Jót tesz a szívnek, a léleknek

Sokan esznek csokit akkor, ha stressz éri őket. Kutatások során kiderült, hogy ez egyáltalán nem butaság, hiszen hatására csökkenhet a stresszhormonok termelődése és emelkedhet a boldogsághormonként is ismert endorfin szintje. Mivel a stresszevés miatt plusz kilók is felkúszhatnak, jobb, ha a 7 és 17 speciális fogyókúrás termékeinek palettájáról választjuk ki a csokis falatokat. A csokoládé antioxidáns hatású flavonoidjai rugalmasabbá tehetik az ereket, ezáltal csökkenthetik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Egyes tanulmányok szerint segíthet a vérnyomás normalizálásában és a koleszterin szintjének alacsonyan tartásában.

Fogyni is lehet vele

Mivel a hagyományos csokoládé a kakaón kívül cukrot és zsiradékot is tartalmaz, módjával szabad csak fogyasztani, nehogy kimenjünk a formánkból. Van azonban egy csokis finomság, amelynek fogyasztásával karcsúbbá is válhatunk. A 7 és 17 csokoládés szelet a finom íz mellett 22 féle vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, így ideális segítője a csökkentett kalóriabevitelre alapozott diétának is. Főleg úgy, hogy még a kalóriákat sem kell számolgatni!

Aki túl van már egy-két vizsgaidőszakon, az tudja, hogy időnként kell egy kis segítség ahhoz, hogy ismét felpörögjön az agy. A csokiban található szénhidrát, teobromin, koffein és flavonoidok az elfogyasztást követő néhány órában fokozzák az agyi vérkeringést, így segítenek csúcsformába lendülni.

forrás: Harmonet