Információk, érdekességek

Fokozottan ügyelni kell a háziállatokra szilveszterkor

2019. december 31.

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédő Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot. 

Mint azt közleményében írja az egyesület, az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök hang- és fényhatásai miatt a háziállatok elszökhetnek, elkóborolhatnak, vagy akár félelmükben harapóssá is válhatnak.

Az egyesület azt tanácsolja a gazdiknak, hogy erre az időszakra biztosítsanak háziállatuknak a közvetlen utcai hangoktól elszigetelt helyet, mint például belső szobát, udvarrészt, garázst. A félősebb állatok esetében az állatorvos által ajánlott nyugtató szerről is érdemes gondoskodni - teszik hozzá.

A kutyában lévő kötelező mikrochip legyen a gazda adatait tartalmazóan beregisztrálva, emellett a kutyákra és macskákra érdemes bilétás nyakörvet kötni, amelyen szerepel a gazda címe, telefonszáma és neve. A bajok megelőzése érdekében december 30. és január 2. között a kijelölt sétáltató helyeken is pórázon sétáltassák kutyájukat.

Ha a háziállat elszökött, érdemes a www.animalpolice.hu oldalon a közelben működő állatvédő szervezetekről informálódni, emellett a www.ebangyal.huoldalon is rá lehet keresni az elveszett és megtalált állatokra.

forrás: Patika Magazin