Információk, érdekességek

Frissítő, érzéki, finom: csokimasszázs

2019. március 02.

A csokoládé ősi kultikus táplálékként vált közkedveltté. A maják xocolatl-nak nevezték az isteni nedűt, mágikus hatást tulajdonítottak neki. Való igaz, hogy az ősidőben ez a nedű nem a mai élvezeti elemeket tartalmazta, hiszen kesernyés, fűszeres, chilis, zsíros alkotóelemei miatt igen egyedi ízkombinációi voltak. Az idő múlásával a csokoládé sok átalakuláson ment át, amíg elérte a mai csábító, ellenállhatatlan élvezeti ízét.  

Mindamellett, hogy a csokoládé a maják kora óta mennyei éteknek számít, igen hatásos a szervezetre, testen kívül-belül bizonyított a jótékony hatása.

Évezredek óta gyógyhatása is közismert

Érbetegségre, vérnyomáscsökkentésre, fáradtság ellen, hasmenés- illetve székrekedés ellen, különböző bőrproblémákra, sőt afrodiziákumként is ismeretes.
A csokoládé bőrvédő hatása igen közismert.

A csokoládés masszázsolaj hidratálja a bőrt, öregedéskésleltető, endorfin (boldogság hormon) termelő, ezáltal pedig a lélekre is jótékony hatással van. Fizikai és mentális síkon, együttesen van áldásos hatása.

Szépíti, simítja, feszesíti, bársonyossá teszi a bőrt, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat. A kakaóvaj gazdagon tartalmaz teobromint, amely serkenti a zsírégető folyamatokat.

A kakaó bőségesen tartalmaz flavonoidokat, amelyek jótékonyan gátolják az öregedésért felelős szabad gyökök képződését.

Aktív sejtvédő hatása is ismert

Stimulálja az idegrendszert, a bőr felüdül. Antidepresszánsként is igen hatásos. Antioxidáns hatóanyagai serkentik a sejtek regenerálódását. Eufórikus érzést nyújt, teljes kikapcsolódást. Test és lélek harmonikusan feltöltődik.

forrás: Harmonet