Információk, érdekességek
Gesztenyés keksztekercs
2018. október 22.
Tipikus süti-sütő idő: kora ősz, eső, hűvös! Kell egy kis édesség ezen a hétvégén! De azért olyan legyen, amit minél egyszerűbben, minél gyorsabban elő lehet állítani!
Hozzávalók (2 rúdhoz):
A tészta:
- 250 g háztartási keksz
- 150 g margarin
- 80 g cukor vagy bármilyen megszokott cukorpótló xilit, erithrit stb.
- 0,5 dl rum
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 teáskanál kakaó
A krém:
- 250 g gesztenyemassza (lejobb ha a naturt veszi az ember)
- 120 g margarin
- 80 g cukor vagy bármilyen megszokott cukorpótló xilit, erithrit stb.
- 0,5 dl rum
- 1 teáskanál kókuszreszelék
A kekszet ledaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk), és a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kakaóval és a kókuszreszelékkel összedolgozzuk. A krémhez a gesztenye masszát, a margarinnal, a cukorral, a rummal és a kókuszreszelékkel habosra keverjük. Egy alufóliát leterítünk a konyhapultra megszórjuk bőven kókuszreszelékkel, rárakjuk a tészta felét, rá terítünk egy másik alufóliát és kinyújtjuk a tésztát körülbelül 0,5 cm vastagra négyzetes formára. A felső alufóliát eltávolítva a krém felét egyenletesen eloszlatjuk a tésztán és az alufólia segítségével feltekerjük. A másik résszel ugyanígy járunk el. Majd mindkét tekercset külön-külön alufóliába csomagolva legalább egy óra hosszát a hűtőbe tesszük. Nagyon hosszú ideig eláll, így tökéletes vendégváró sütemény. Nálunk általában van a fagyasztóban egy vagy két rúd, ha véletlen felhívna valaki hogy átugrik egy kicsit beszélgetni, nagyjából mire befut addigra ki is olvad és szeletelhető a sütemény.
Elkészítési idő: 30 perc + hűlés
Nehézségi fok: szuperkönnyű
Tápanyagtartalom (egy rúdra): 1769,5 kcal; 184,1 g szénhidrát; 11,4 g fehérje; 110,75 g zsír