Információk, érdekességek

Juhtúrós szarvacskák

2019. november 20.

Kiváló étel őszi ebédre-vacsorára! Elég tartalmas ahhoz, hogy egymagában is megállja a helyét, és a pasik kedvence legyen!  

Hozzávalók:
50 dkg szarvacska tészta (nálam durum tészta)
20 dkg juhtúró
3-4 kanál tejföl
15 dkg húsos füstölt szalonna
pici olaj
só, bors

Elkészítése:
A tésztát felteszem főni, közben a szalonnát összevágom. Egy nagy lábasban megpirítom a szalonnát, kiszedem egy tányérra.

A fennmaradt zsírra szedem a kifőtt szarvacskákat, és rászórom a túrót. Hozzákanalazom a tejfölt, ha szükséges, sózom és megszórom borssal.

Összemelegítem, hozzákeverem a szalonnát, és már tálalom is!

forrás: Harmonet.hu