Információk, érdekességek

Lasagna verde

2018. november 25.

A napsütötte, lankás Toszkána hangulata lengi be a lakást már attól is, ha végigolvasod a receptet!  

Hozzávalók:
zöld tészta 30 dkg
olaj 6 cl
vöröshagyma 12 dkg
paradicsompüré 5 dkg
fehér bor 2 dl
zöldpetrezselyem 1 cs.
tejföl 2 dl
Pannónia sajt 20 dkg
kakukkfű
bazsalikom, só

Elkészítése:
A laskára tépdelt zöld tésztát sós vízben kifőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát az olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, jól elkeverjük, majd a fehér borral felengedjük. Kakukkfűvel, bazsalikommal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és megsózzuk. Amikor a fűszeres paradicsom felforrt, beletesszük a sovány darált sertéshúst és fedővel letakarva puhára pároljuk. Párolás közben, ha szükséges, kevés fehér bort öntünk hozzá.

Amikor a hús teljesen puhára párolódott, a kifőtt tésztával rétegezve egy vajjal kikent tűzálló tálba tesszük. Tetejét tejföllel meglocsoljuk és a reszelt sajt felével megszórjuk. Közepes hő-mérsékletű sütőben megsütjük. Tálaláskor a maradék reszelt sajtot külön tálban kínáljuk.

forrás: Patika Magazin