Információk, érdekességek
Piszok jó pikáns pipi
2018. december 28.
Mézben, joghurtban és sörben fürdőznek a Cayenne-borssal feltüzelt csirkecsíkok.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 dl sör
2 ek joghurt
1 ek mustár
citromlé
2 ek méz
olívaolaj
só
bors
Cayenne-bors
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk, a hagymát durván felaprítjuk.
Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beledobjuk a hagymát, hagyjuk, hogy kicsit odakapjon. Ezután beletesszük a csirkecsíkokat, jól megsózzuk, és hagyjuk sülni.
Ha már majdnem átsült (próbaképp egy darabot kikapunk, félbevágjuk, majd visszadobjuk vagy inkább megesszük), hozzáadjuk a mustárral és citromlével összekevert joghurtot, a mézet, megszórjuk borssal és Cayenne-borssal, majd rálocsoljuk a sört.
Hagyjuk a tűzön addig, míg a lé nagy része elfő, aztán tálalhatjuk is: rizs vagy krumplipüré passzol mellé.