Információk, érdekességek

Megdõlt egy elõítélet

2008. augusztus 05.

Az intravénás droghasználók számára is hasznosak a HIV-gyógyszerek.

 

 

Korábban több jelentés arról számolt be, hogy a drogokat intravénás úton használó fertõzötteknél - szociális instabilitásuk miatt - kevésbé eredményes a HIV-gyógyszerek használata. Ezért sok helyen a droghasználóknak kisebb eséllyel írják fel az életmentõ szereket. Julio Montaner és munkatársainak tanulmánya azonban ellentmond a közkeletû vélekedésnek.


A Pfizer a generikus gyógyszerpiac felé nyit

2008. augusztus 04.

A saját fejlesztésû, innovatív termékeket gyártó Pfizer gyógyszergyár egyebek közt a generikus piac felé nyitást fogalmazta meg legújabb stratégiájában.

 

 

Ezt Mario Gattino, a Pfizer magyarországi leányvállalatának ügyvezetõ igazgatója mondta el csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.


Ha mindenütt sajog...

2008. augusztus 04.

Küzdenünk kell ellene, hogy a különbözõ fizikai fájdalmak megakadályozzanak minket az élet kisebb-nagyobb örömeinek élvezetében.

 

Hiszen módunkban áll csökkenteni romboló hatásukat a hétköznapokban, csak fokozott figyelmet kell szentelnünk rá.


Cukormentes gumimacikkal a fogszuvasodás ellen

2008. augusztus 03.

A xylitolt a nyírfa rostjaiban lévõ, xilán nevû anyagból állítják elõ, ezért nyírcukorként is ismert.

 

 

A cukorhelyettesítõ xylitolt tartalmazó gumimacik csökkentik a szuvasodást okozó baktériumok számát a gyerekek fogain - állapították meg vizsgálatukban amerikai kutatók.


A túlzott napozás ártalmai

2008. augusztus 03.

Nyáron, ha végre itt a jó idõ, alig várjuk, hogy napozhassunk.

 

 

De az örömbe sokszor üröm is vegyül, hiszen nem adhatjuk át magunkat gondtalanul a simogató sugaraknak. Az éltetõ fényben ugyanis a károsító ultraibolya sugarak mennyisége a kilyukadt ózonréteg miatt évente mintegy 2%-kal nõ. Az ultraibolya (UV) sugarak pedig - túlzott mennyiségben - károsodásokat okozhatnak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...367368369...450