Információk, érdekességek

Kisebb költség, kevesebb infarktus

2008. augusztus 01.

A dohányzási tilalom egy év alatt átlagosan 17 százalékkal csökkentette a szívinfarktusok számát.

 

 

A Skóciában 2006-ban bevezetett, nyilvános helyekre vonatkozó dohányzási tilalom egy év alatt átlagosan 17 százalékkal csökkentette a szívinfarktusok számát - állapították meg brit kutatók. A tanulmány az elsõ nagy léptékû felmérés arról, hogyan hat a passzív dohányzás megszüntetése a dohányosokra és nemdohányzókra.


Szoptatás Hete: több bababarát hely kellene

2008. augusztus 01.

Csak nyolc bababarát kórház van, ahol a szoptatásra is felkészítik az anyukákat.

 

 

11 év kampányolás ellenére alig van bababarát terület itthon - vagyis olyan helyek, ahol a kismamák napközben is tisztába tudják tenni, és megszoptathatják gyerekeiket. A most induló Szoptatás Hete akciósorozatnak az is a célja, hogy minél több éttermet, bevásárlóközpontot, bankot vegyenek rá: gondoljanak a kisgyerekesekre. Az orvosok szerint azok a gyerekek, akik 6 hónapos korukig csak anyatejet kapnak, sokkal egészségesebbek lesznek - számolt be szerdán az RTL Híradó.


Reménykeltõ kísérleti Alzheimer-gyógyszer

2008. július 31.

A kutatók évtizedek óta keresik a megoldást arra, hogy az elbutulást okozó kórt megelõzzék.

 

Egy kísérleti szer megállíthatja az Alzheimer-kór elõrehaladását azáltal, hogy megakadályozza a páciensek agyában kirakódó fehérjék összecsavarodását, jelentették be egy szingapúri biotechnológiai cég munkatársai kedden Chicagóban.


A csecsemõk és a felnõttek emlékezete ugyanúgy mûködik

2008. július 31.

A kutatók 14 hónapos gyerekeknek különféle játékokat mutattak, amelyeket azután egy dobozba raktak.

 

A csecsemõk emlékezete ugyanazokat a stratégiákat használja, mint a felnõtteké - állítja a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kutatócsoportja.


A szlovákiai kórházak is vérhiánnyal küzdenek

2008. július 30.

A szlovákiai kórházak súlyos vérhiánnyal küzdenek ezekben a hetekben - hasonlóan Magyarországhoz és sok más európai országhoz.

 

Kedden a Nemzeti Vérbank (NTS) már másodjára fordult felhívással a lakossághoz: véradással segítsenek áthidalni a nehéz idõszakot.
A legsúlyosabb a helyzet Pozsonyban és Kassán, de egyetlen járási kórházban sem rózsás a helyzet: mindenütt és minden vércsoportból hiány van.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...369370371...450