Információk, érdekességek

Csúcsjáraton a gyermekorvosi rendelők

2006. február 20.

Megkezdődött az időszak, amikor óvodás és kisiskolás gyerekek nagyszámban betegszenek meg. Gyakori, ha a vírus, vagy baktérium okozta légúti fertőzésből a gyerek kigyógyul, s újból közösségbe megy, a betegséget újból és újból elkapja.

 

Ilyenkor az őszvégi, téli időszakban megszaporodnak azok a gyermekbetegségek, amelyek tipikusan az óvodai, iskolai közösségekben szedik áldozataikat. A gyermekorvosi rendelőbe érkezők többsége valamilyen náthás tünetekkel együtt járó, nagyrészt vírusos eredetű betegségben szenved. Megfázásból eredő nátha gyakorlatilag nincs, valamilyen kórokozó szinte mindig jelen van, a meghűlés csupán utat nyit ezeknek.


Karbantartott egészség

2006. február 20.

Jelenleg számos vény nélkül kapható, vitamint, nyomelemet vagy gyógynövény-kivonatot tartalmazó készítmény, étrend-kiegészítő van forgalomban. A helyesen megválasztott megelőző terápia hatékony fegyver lehet egyes nehezen gyógyítható betegségek ellen.

    * Ginzenggyökér- az ázsiai titok
    * Antioxidánsok testközelben
    * Irányelvek a multivitamin-, és ásványi anyag-készítmények szedésével kapcsolatban


Emésztő gondok

2006. február 20.

Ha alkalmanként két-három napig elmarad a széklet, aggodalomra még nincsen ok. Orvosi értelemben csak akkor beszélhetünk székrekedésről, ha valaki hosszabb időszakon keresztül hetente csak egyszer, vagy kétszer tud székletet produkálni, amely nagyon kemény, illetve gyakran kellemeten telítettség érzetet ad.
A székrekedésnek sok oka lehet. Ez a panasz a legtöbb esetben a helytelen táplálkozásra, a kevés mozgásra és olyan pszichés hatásokra, mint pl. a stressz és a rohanó életmód vezethető vissza.

Amikor támad az influenza

2006. február 13.

Hûvös esték búcsúztatják a langymeleg októberi délutánokat. Ki gondol ilyenkor a távolinak tûnő influenzajárványra? Pedig a vírusok támadására már most meg kell kezdeni a felkészülést. Eljött a megelőző oltások ideje, de még nem késő felkészíteni, erősíteni az immunrendszert sem.


Bedugult orr, láztól csillogó szemek, s a gyógyulás akár egy hétig is elhúzódhat. Nem mindegy persze, hogy megfázás vagy nátha dönti le lábáról a betegeket.


Trükkök és tanácsok az ápolt fogakért

2006. február 13.

A fogmosást a számtalan ismétlés miatt szinte lehetetlen nem rutinnak tekinteni. A jól és rosszul rögzült technika között azonban hatalmas különbség van: legalább akkora, mint egy jóízű, ragyogó mosoly és egy fogatlan száj között. Ezért érdemes nemcsak a reklámban látható legújabb fogápolási termékekre, hanem azok helyes használatának megismerésére is időt fordítani.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...153154...155