Információk, érdekességek

Nincs kedve semmihez?

2010. január 11.

A hideg idõ, a tél beköszöntével sokan tapasztalhatják, hogy "valahogy elkedvetlenednek". Nincs erejük semmihez, állandóan fáradtak, enerváltak, rosszkedvûek, képtelenek bármire is komolyabban koncentrálni, borúsan látják a jövõt, nagyjából ugyanolyan borúsan, mint amilyen szürke a téli égbolt

 

 

Legszívesebben ki sem másznának az ágyból, ha pedig mégis fel kell kelniük, csupán egy dolgot akarnak - enni, de lehetõleg valami édeset...


Aludjunk – lehet gyógyszerrel?

2009. december 31.

Az emberiség kultúrtörténetében az alvást a halál testvérének tartották, ami azonban élettani szempontból egészében téves.

 

 

Már csak azért is, mert ilyenkor az agy valószínûleg sokkal aktívabb, mint ébrenlétkor: elektroencefalogramon (EEG) nagyobb amplitúdójú jelek figyelhetõk meg, mint az ébrenléti állapotban lévõknél.


Az elhízás egészségügyi elõnyei

2009. december 26.

A már kialakult szívbetegség kezelése során a súlytöbblettel bajlódók gyógyulási esélyei jobbak.

 


A túlsúly és a kövérség a koszorúérbetegség egyik fontos kockázati tényezõje, de a már kialakult szívbetegség kezelése során a súlytöbblettel bajlódók gyógyulási esélyei jobbak, mint a soványabbaké. Kanadai kutatók vizsgálatának eredményeit az Európai Szívgyógyászok Társaságának tudományos folyóirata közölte.


Bõrápolás olajokkal – hidegben

2009. december 23.

Hûvösebb idõben megnõ a telített zsírsavakban gazdag olajok, zsírok jelentõsége a bõrápolásban. Hidegben takaréklángra kapcsol a bõr természetes mûködése, és saját zsíranyagainak termelõdése is lecsökken.

 

 

A hideg évszakokban azok a bõrápoló készítmények hatásosak, amelyek nagyobb százalékban tartalmaznak növényi olajokat, növényi viaszokat.


A karácsonyi depresszió

2009. december 20.

Minden olyan idõszak veszélyeztetõ a depresszió szempontjából, amely elõhívja a személy vesztesség élményeit.

 

 

Minden olyan idõszak veszélyeztetõ a depresszió szempontjából, amely elõhívja a személy vesztesség élményeit, mint pl. egy haláleset évfordulója. A karácsony, ami a családi együttlét, érzelmi összetartozás, pozitív emberi kapcsolatok kitüntetett idõszaka, különösen fájdalmasan tudatosítják ezek hiányát a magányos emberben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...167168169...220