Információk, érdekességek

A szív is lehet túlsúlyos

2009. szeptember 10.

A drasztikus fogyás nemcsak a testsúlyt csökkenti, hanem a szív bal kamrájának az átmérõjét is.

 

 

A nagy elhízás erélyes kezelésének fontos eredménye, hogy a szív túlsúlya is kedvezõen alakul, az erek állapota pedig javul. A jelenlegi, legkorszerûbb vizsgálati módszerekkel kapott eredményeket az egyik legkorszerûbb szívgyógyászati folyóirat, a Journal of American College of Cardiology közölte.


Fáradt, aluszékony, ideges?

2009. szeptember 06.

Szerteágazó tünetei miatt sok esetben nem, vagy késõn ismerik fel a pajzsmirigy betegségeit.

 

 

A betegek okolhatják a fokozott stresszt, a mozgás hiányát, az egészségtelen táplálkozást, a kevés alvást rossz közérzetükért, a valóság azonban az, hogy a legkiválóbb fogyókúra és edzésprogram sem hozhat látványos változást, ha azt a hormonális folyamatok gátolják. Hiába alszunk akár napi 10 órát, pajzsmirigy alulmûködés esetén napközben folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat. Megfelelõ kezelés hiányában túlmûködése mellett pedig továbbra is feszültek, ingerlékenyek leszünk.


Rosszabbul alszanak a nõk?

2009. augusztus 29.

A felnõtt magyar nõk több mint kétharmada tapasztalt már alvási problémákat. De vajon miért?

 

 

Álmatlan éjszakái mindenkinek vannak, a férfiaknak a nõk miatt, míg a nõknek a férfiak miatt. Persze a rossz alvás hátterében állhatnak hétköznapi gondok, betegségek vagy éppen a belsõ ritmusunk elállítódása is. Ha a problémák hasonlóak, a nõk miért alszanak mégis bizonyítottan rosszabbul, mint a férfiak?


Körömrágástól szemölcs?

2009. augusztus 26.

Jellemzõen a fiatal-, és felnõtt korúak betegsége a közönséges szemölcs (verruca), amely tulajdonképpen egy vírusfertõzés.

 

 

Tipikusan óvodás kisiskoláskorú gyermekeknél jelentkezik az uszodaszemölcsnek nevezett probléma, felnõtteknél viszont nem ritka a nemi úton terjedõ szemölcs felbukkanása. Mivel a kezelések szerteágazóak lehetnek, minden esetben ajánlatos bõrgyógyászhoz fordulni, ha szeretnénk eltüntetni a növedéket – figyelmeztet dr. Kalas Diána, az Oxygen Medical bõrgyógyásza.


Önnek is be szokott gyulladni a fogínye?

2009. augusztus 14.

Sajnos igen sokunknak megkeseríti az életét a rendszeresen vérzõ, gyulladt, fájó fogíny, ami ma már népbetegségnek számít Európában.

 

 

A fogínygyulladás lehet akut és krónikus. A gyulladt íny vörös, duzzadt és vérzékeny. Akut gyulladás mechanikus, ill. hõ okozta sérülés (fogtisztítás, kemény vagy túl forró étel következtében, rosszul illeszkedõ tömés, pótlás, protézis kapcsán), vagy egyes gyógyszerek (pl. epilepszia elleni, vérnyomáscsökkentõk) mellékhatásaként jöhet létre.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...174175176...221