Információk, érdekességek

Mobilfüggõség: már nem lehet élni nélküle?

2009. szeptember 17.

Soha nem hagyjuk otthon, izgatott öröm fog el, ha megszólal, szinte már nem bírunk élni nélküle – ez derül ki egy nem rég közzétett, a mobiltelefon használatot vizsgáló nemzetközi kutatás eredményeibõl,

 

 

amely szerint a modern ember szoros, nem ritkán igazi érzelmi kapcsolatot ápol készülékével.


Korán kezdik az italozást?

2009. szeptember 16.

Ön szerint a magyar fiatalok hány évesen kezdenek italozni? Egy biztos, az ausztrálok korán kezdik.

 

 

Több millió ausztrál kockáztatja felnõttkori alkoholproblémák kialakulásának lehetõségét azzal, hogy még egészen fiatalon, gyakran tíz éves kor elõtt fogyaszt elõször alkohol tartalmú italt – derül ki egy nem rég közzétett felmérés eredményeibõl.


Szenvedélybetegség: szülõi példamutatás?

2009. szeptember 04.

Azok a tinédzserek, akik látják a szüleiket berúgni, sokkal nagyobb eséllyel részegednek le, mint azok, akiknek a szülei mindig józanok

 

 

A New York-i Columbia Egyetem Nemzeti Addiktológiai Centrumának (CASA) kutatói 1 000 tinédzsert, 12-17 éveseket kérdeztek ki, illetve a szüleik közül 452-t az alkohol- és droghasználattal kapcsolatos hozzáállásukról.


Kényszeres vásárlók: nem segítenek a tabletták

2009. szeptember 01.

A kóros shoppingolás mélyebben gyökerezõ pszichés zavart tükrözhet - derül ki egy friss német kutatásból.

 

 

Az erlangeni egyetemi klinika orvosa és pszichológusa, Astrid Müller tanulmányában harminc kényszeres vásárló pszichés állapotát hasonlította össze egészségesekével, illetve táplálkozási zavarralküzdõkével.


Ön nikotinfüggõ? Szabaduljon meg tõle!

2009. augusztus 29.

Kíváncsi arra, hogy Ön nikotinfüggõségben szenved-e? Tesztelje és megtudja!

 

 

A közelmúltban nagymértékben erõsödött a figyelemfelhívás, növekedett a kampányok, reklámok száma a dohányzás káros egészségügyi hatásainak vonatkozásában. A füstmentes közintézmények és szórakozóhelyek száma is egyre nõ, a tendencia fokozódik. Látjuk, hogy a magánlakásokban is mind több dohányos szorul ki a szabadba, ha rá akar gyújtani. Mégis, sokan vállalják a kellemetlenségeket és a kockázatokat, nem törõdnek a cigarettásdobozok rémisztõ felirataival – mert köztudottan nem kis elhatározást jelent abbahagyni a dohányzást, és rendkívül nehéz hosszabb távon (véglegesen) ki is tartani mellette.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...333435...45