Információk, érdekességek

"Cickafark, a has és a gyomor gyógynövénye"

2006. január 09.

  * Az Achillea nemzetségnév a görög hõs, Achilleus nevébõl származik. A monda szerint a gyógyításban járatos kentaur, Chiron ismertette meg vele a sebgyógyító cickafarkfüvet.
    * Virágjának forrázata tisztítja a tág pórusú, zsíros bõrt.

Gyógyszereket érint az új közgyógyellátás

2006. január 09.

Egyéni gyógyszerkeret szerint juthatnak a jövõben gyógyszerhez a közgyógyellátásra jogosult betegek, a gyógyászati segédeszközök igénybevételének módja viszont nem változik.

Máris több tonna gyógyszert gyûjtöttek be a patikákba

2006. január 06.

Több tonna gyógyszert gyûjtöttek be és semmisítettek meg azóta, hogy decembertõl vissza lehet vinni a lejárt szavatosságú készítményeket a patikába - tudta meg lapunk a patikaszerek elszállítását és megsemmisítését koordináló cég ügyvezetõ igazgatójától.

Kevesebb, biztonságosabb oltás

2006. január 05.

Csaknem feleannyi oltást és nagyobb védelmet kapnak a jövõben a gyermekek - tudatta közleményben a kormányszóvivõi iroda.

 


Táplálkozási tévhitek

2006. január 04.

Zöldséges tálAz élelmiszerüzletek bõséges választéka, a vonzó csomagolások azt az illúziót keltik, hogy amit leveszünk a polcról, az sohasem árthat. Valaki csak engedélyezte, ellenõrizte, sõt folyamatosan ellenõrzi is Magyarországon a teljes bolti választékot. Ez az elsõ tévhit. Uniós csatlakozásunk óta ugyanis a magyar élelmiszer-ellenõrzés csak azt vizsgál(hat)ja, ami idehaza készül. Azokat viszont nem, amelyek az Európai Unió többi 24 tagállamából érkeznek hozzánk. Az uniós elv ugyanis az, hogy minden ország csak azért az élelmiszerért felelõs, amit saját területén gyártottak, vagy rajta keresztül jutott be az unióba.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...144145146...163