Információk, érdekességek

Kurkuma: a rákellenes ájurvédikus csodafűszer

2012. június 09.

Hari Sharma, Rama K. Mishra, James G. Meade: The Answer to Cancer - Is Never Giving It A Chance To Start című, könnyed és mulatságos hangvételű, mégis rendkívül komoly témákat tárgyaló könyvéből már korábban megjelent egy izgalmas részlet a zöldségek rákmegelőző hatásáról. Az alábbiakban szintén ebből a könyvből fordítunk egy fejezetet, mely a kurkumát, az antioxidáns, gyulladásgátló és fantasztikus rákmegelőző hatású szert mutatja be. A kurkuma használata hazánkban sajnos még nem elterjedt. A szörnyű hazai rákstatisztikákat látva azonban minden magyar háziasszonynak meg kellene ismerkednie vele. Az alábbi cikkben foglalt ájurvédikus tudás, ha átültetjük a gyakorlatba, szó szerint életeket menthet és komoly szenvedést előzhet meg.


Segít a gyógynövény – hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben

2012. április 16.

Az illatos verbéna, a levendula, az ilang-ilang fű, a majoranna vagy a mandarin esszenciális olaja egyensúlyba hozza az idegrendszert, hozzájárulhat kedélyállapotunk javulásához. Egyéb növényekkel pedig kiegészíthetjük a hatásukat.

Ha állandósul a stressz

A tartós stressz kimeríti a szervezetet, beleértve a pszichikumot is, és elősegíti a depresszió kialakulását. Ha felmerül, hogy lelki téren jelentkeznek a bajok, a növényeket is igénybe vehetjük azok orvoslásához.


Mit tud a cékláról, a lucernáról és a búzacsíráról?

2012. március 19.

céklaAzt mindenki tudja, hogy ezek a növények hasznosak, egészségesek és szervezetünk is szereti őket. De azt tudjuk, hogy miért?


A gyógynövények királynői: a fűszerek

2012. március 18.

A fűszerek leggyakrabban növények, vagy azok valamely részei. Ahogy a növények bizonyos fajtáiról tudjuk, hogy egészségesek vagy gyógyító hatással bírnak, úgy igaz ez a fűszerekre is. Nem csodálatos, hogy finom ízek közepette még egészségesebbé is válhatunk? Melyik fűszerről mit kell tudnunk? Ismerkedjünk meg párral!


Az isteni angyalfű

2012. január 27.

angyalfű Vajon ismerjük-e egyik hasznos gyógynövényünk, az angyalfű jótéteményeit? Nem árt többet tudni róla, hiszen „angyalian” kedvező tulajdonságai a természet igazi kincsévé teszik. Gyökerét gyógyteakeveréknek felhasználva például kiváló hatású emésztési panaszok, erős stressz, kimerültség, hörghurut, de még étvágytalanság esetén is. Az alábbiakban számba vesszük főbb jó tulajdonságait.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...272829...39