Információk, érdekességek

Alzheimer-kór elleni vakcinát tesztelnek

2010. április 27.

Kipróbálási szakaszba lép egy Alzheimer-kór elleni kísérleti vakcina, amelyet hat európai országban tesztelnek betegeken.

 

 

Az Affiris osztrák biotechnológiai vállalat közlése szerint mintegy 42, Alzheimer-kórban szenvedõ pácienst toboroznak Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Csehországban, Szlovákiában és Horvátországban az AD02 kódnevû terápiás oltóanyag kipróbálására, az elsõ eredmények már 2012-ben ismertek lesznek – olvasható az Affiris közleményében.


Új ellenszer a hepatitsz C-re?

2010. április 24.

Az eddigi leghatékonyabb vegyületet tesztelik a hepatitisz C ellen.

 

 

A Bristol-Myers Squibb gyógyszervállalat egyik kísérleti vegyülete minden eddiginél hatékonyabbnak bizonyult a hepatitisz C kezelésében - közölték szerdán a cég kutatói.


Eggyel jobb Parkinson-szert fejlesztenek

2010. április 10.

A H. Lundbeck A/S újabb anyaggal bõvítette klinikai kísérleti szakaszban lévõ, a fejlesztés sikere esetén idõvel forgalomba hozandó készítményeinek körét.

 

 

A H. Lundbeck A/S újabb anyaggal bõvítette klinikai kísérleti szakaszban lévõ, a fejlesztés sikere esetén idõvel forgalomba hozandó készítményeinek körét, megkezdte az Lu AE04621-es kódú molekula elsõ klinikai fázisú tesztjeit, melyek során a vegyület hatékonyságát, tolerábilis voltát és humán-farmakokinetikai profilját vizsgálják. A placebóval kontrollált kísérletsorozatba alanyként várhatóan száz egészséges embert vonnak majd be.


Megszelídített erõ

2010. április 06.

Az új koleszterincsökkentõ legalább 50 százalékkal képes az emelkedett koleszterinszintet, nyomában a nem kívánt plakkok méretét csökkenteni.

 

 

A patikákban már kiváltható a vényre felírható, napi egyszeri adagolású koleszterincsökkentõ készítmény. A Richter generikus szere erõteljesen csökkenti a kóros LDL-koleszterint, miközben emeli a jótékony HDL-koleszterin szintet – jelentették be egy tájékoztatón.


Megszelídített erõ

2010. április 01.

Az új koleszterincsökkentõ legalább 50 százalékkal képes az emelkedett koleszterinszintet, nyomában a nem kívánt plakkok méretét csökkenteni.

 


A patikákban már kiváltható a vényre felírható, naponta egy szemet szedendõ, az egészségbiztosító által 90, illetve 80 százalékos támogatást élvezõ, új, harmadik generációs nagyhatású koleszterincsökkentõ Richter készítmény. A szer a kóros LDL-koleszterin-szintet javítja, a jótékony HDL-koleszterin-szintet is emeli.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...545556...79