Információk, érdekességek

Tarol a rákgyógyszerré avanzsált lepra-terápia

2009. december 03.

A gyártó már a hatóanyagcsoport következõ generációját fejleszti.

 

 

Az eddigi mennyiség háromszorosát adhatja el igen kelendõ rákellenes kapszulájából, a Revlimidbõl az amerikai székhelyû multinacionális Celogene Corporation, új adatok láttak ugyanis napvilágot, melyek meggyõzhetik az orvosokat: a készítmény a Johnson & Johnson intravénás szerének, a Velcade-nek legfõbb alternatívája lehet – írja a Bloomberg.com.


Újabb fájdalomcsillapító rákbetegek számára?

2009. november 29.

A „vadkender-hatóanyagok" olykor hatásosabbak lehetnek az ópium-származékoknál.

 

 

Reményt keltõ elõzetes kutatási eredményeket tett közzé a GW Pharmaceuticals: fájdalomcsillapító gyógyszere, a Sativex azoknak az elõrehaladott stádiumú rákban szenvedõ betegeknek a fájdalmait is enyhíthetik, akik számára az erõs opioidok sem hoznak teljes megkönnyebbülést – írja a Pharmaceutical Technology.


Hamis fogyasztószer és fogamzásgátló a netrõl

2009. november 26.

Egyetlen hét alatt 751 illegális gyógyszer- értékesítõ webhelyet azonosítottak.

 

 

A Yahoo Malaysia beszámolója szerint négy személy ellen indított nyomozást a szingapúri egészségügyi hatóság, a Health Sciences Authority (HSA). A szervezet szerint az érintettek hamis fogyasztószereket és fogamzásgátló tablettákat értékesítettek az interneten keresztül.


Kikapcsolhatók a stresszért felelõs hormonok?

2009. november 21.

A szenzációs felfedezés új irányba indíthatja a gyógyszerkutatást.

 

 

A stresszért és a menstruációs ciklusban fellépõ hangulatváltozásért felelõs hormonokat irányító speciális idegsejt mûködését tárta fel az agyban a Szegedi Tudományegyetem Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszékén dr.Tamás Gábor neurobiológus kutatócsoportja.


Vakcina nikotinfüggõség ellen

2009. november 20.

Engedélyeztetik a nikotinfüggõség, illetve az újból rászokás elleni kísérleti oltóanyagot.

 

 

Nikotinfüggõség elleni vakcinák szabadalmaztatására illetve kifejlesztésére kötött megállapodást a GlaxoSmithKline és a Nabi Biopharmaceuticals – a hírt a Scrip.com és az eBioNews közölte. A tegnap bejelentett kooperáció keretében a két cég NicVAX néven nikotinfüggõség, illetve az újból rászokás (relapszus, visszaesés) elleni kísérleti oltóanyagot engedélyeztet, és megkezdik egy második generációs vakcina fejlesztését is. […] A NicVAX két, III. fázisú klinikai tesztjének egyike nemrégiben kezdõdött meg.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...565758...78