Információk, érdekességek
E-vitamin
2006. július 03.
Az E-vitamin a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik, könnyen oxidálódik, tehát levegőn, napsugárra hamar elveszítheti hatását. Késlelteti a szervezetben az oxidáció miatt bekövetkező öregedést, erősíti az immunrendszert, javítja a sejtek regenerációját, kedvező hatást gyakorol az idegrendszerre.
Az étkezési zsírokhoz adva növeli azok eltarthatóságát.
A sokoldalú magnézium
2006. április 13.
A fényképezés őskorában elképzelhetetlen volt felvételek zárt térben való elkészítése a mesterségesen előállított villanófény nélkül, mely robbanásszerű felvillanása egy magnéziumvegyületnek volt köszönhető. Hasonlóan a fényképezéshez, a magnéziumnak életfontosságú szerepe van szervezetünk tökéletes működésében."C-vitamin tartalma tízszer nagyobb a citroménál"
2005. december 20.
Népies neve: csipkerózsa, gyepûrózsa, vadrózsa, bicskefa, ebrózsa termése: csipkebogyó, csipke, csitkenye, hecsedli
A növény leírása: A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. Cserjés növény, mely megtalálható erdõszéleken, hegyvidékek lejtõin, domboldalakon, legelõkön.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...80...81