Információk, érdekességek

Pénzbüntetést kapott a hamis sebészeti hálók terjesztője

2012. május 28.

Összesen 173 ezer dollár összegű pénzbüntetést köteles fizetni az a vállalkozás, amely ellen hamis sebészeti hálók terjesztése okán emeltek vádat a hatóságok. A lefoglalt sebészeti eszközök mikroorganizmusokkal voltak szennyezve.


Öt év alatt 25 milliós lefoglalás

2012. május 17.

Közzétette második gyógyszerhamisítás elleni stratégiáját a brit Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA). Az első ilyen program keretében öt év alatt mintegy 25 millió font értékű hamis gyógyszert foglaltak le.

A SecuringPharma beszámolója szerint 2012-2015 közötti időszakra vonatkozóan fogalmaz meg programot a brit Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA) második gyógyszerhamisítás elleni stratégiája. A hatóság az első ilyen program lejártát követően összegezte eddigi eredményeit, illetve ismertette a következő három év fő fókuszpontjait.


Ajándékként küldték a hamis gyógyszereket

2012. május 09.

gyógyszerKét izraeli állampolgárt ítéltek el hamis gyógyszerek értékesítése miatt az Egyesült Államokban. Az általuk postázott csomagokon a vizsgálat elkerülése érdekében az ajándék és a nem kereskedelmi termék feliratokat tüntették fel.

Az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE) honlapján olvasható közlemény szerint az egyik izraeli állampolgárt tíz hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság, társa egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott hamis gyógyszerek illegális terjesztése miatt. Mindkét személy több tízezer dollárnyi pénzbüntetést is köteles fizetni.


Rizsfőző edény rejtette a hamis tablettákat

2012. május 05.

tablettákVáltozatos, kreatív és meglepő módszereket alkalmaznak a hamisítók. Elektromos rizsfőző edényekbe rejtve találtak a kanadai hatóságok több ezer darab hamisított potencianövelő tablettát. A csomagot Kínából postázták.


A Huffington Post beszámolója szerint mintegy 2400 darab hamis Viagra és Levitra tablettát találtak a kanadai vámhatóság munkatársai néhány Kínából az országba postázott elektromos rizsfőző készülék alaposabb ellenőrzése során. A hamisított potencianövelő tabletták a konyhai eszközök belsejéből kerültek elő.


Halott szívizmot pótló injekció

2012. április 17.

Alapvetően megváltoztathatja a szívroham kezelését egy új oldat, amelyet injekcióval katéteren keresztül lehet a szíve juttatni.

Szívizom elhalása, koszorúér-szűkület, infarktus - gyakori betegség Magyarországon

Ha valamelyik koszorúér elzáródik, az általa vérrel ellátott szívizom rostok elhalnak, ez a szívinfarktus. A szívroham után a szív teljesítménye, az elhalt izomzat mértékétől függően csökken és ez szívelégtelenséghez vezet, amely ma már jól kezelhető, de a betegnek sok gondot okozhat. Az elhalt izomzat helyén kialakuló merev heg helyett, egy most kidolgozott folyadék befecskendezése ismét szívizomzat kifejlődését teszi lehetővé.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...145146147...224