Információk, érdekességek

Kulcsár Edina: Nem leszek paramami!

2018. szeptember 21.

Kulcsár Edina sugárzik a boldogságtól! Ősszel érkezik a kicsi Medox, addig is a csinos kismama programja szinte percről percre be van táblázva. Ezt azonban cseppet sem bánja, lételeme a pörgés, az pedig külön nyugalommal tölti el, hogy édesanyja napközben sokat van vele, de az estéket Csutival meghitten, kettesben tölti, ilyenkor készülődnek Medox érkezésére.

„Pozitív személettel élem az életemet. Azzal nem tudok azonosulni, ha valaki nagyon aggódik még be nem következett dolgok miatt. Az biztos, hogy nem leszek paramami!” – meséli a várandóssága kapcsán Kulcsár Edina, aki azt is elárulta, hogy még az utóbbi hetek forró időjárása sem viseli meg, ugyanolyan jól érzi magát, mint az elmúlt hónapok szinte összes pillanatában. „A pörgés nagyon jellemző rám, azt el sem tudnám képzelni, hogy reggeltől estig otthon üljek a kanapén, hiába vagyok várandós. Kiskorom óta így működöm, nem csak álmodozom, sokat teszek azért, hogy megvalósítsam ezeket az álmokat!”

Edinát 18 évesen szülte édesanyja, talán ennek is köszönhető, hogy nagyon jó barátnők. „Rengeteget vagyunk együtt, közösen dolgozunk, hiszen anyukám nagyon tehetséges fotós. Ahogy magánéleti dolgok kapcsán, a munka területén is mindent meg tudunk beszélni egymással” – árulta el a csinos kismama. „Nekem ő egy példakép, én is szerettem volna korán édesanya lenni. Bár Medox kicsit később érkezik, mint régebben elterveztem, egyáltalán nem bánom, Csutival így lesz teljes a mi családunk.”


Engem az örökkévalóság érdekel

2018. szeptember 16.

Szmrecsányi Boldizsár szobrászművésszel Szarvasházi Judit készített interjút a Patika Magazin júliusi számába.

A rollerező kisfiú Budapesten az Erzsébet híd közelében, a galamb a Kongressusi Központ mellett, és még számtalan márványszobor a világ nagyvárosaiban és négy földrész galériáiban, tucatnyi magyar és nemzetközi díj, magyar, osztrák és francia művészeti tagságok. Mindezen érdem a fiatal szobrászművész, Boldi - Szmrecsányi Boldizsár - tehetségét szimbolizálja.

• Mikor döntötted el, hogy szobrász leszel?
- Nálunk a családban sok művész volt. Lechner Ödön az ükapám. A lányát, Lechner Irmát Szmrecsányi Ödön, művésznevén Pajtás Ödön festőművész vette el, és azt tudni kell, hogy ő Szinyei-Merse Pál unokaöccse. A rajz, a festészet, az építészet ötvöződött a családban, hihetetlenül sok iparművész, képzőművész, építész van közöttünk. Tehát már gyermekkoromban kialakult, hogy én is művészettel szeretnék foglalkozni. Gyerekként sokat festettem, rajzoltam, és amikor hetedikes koromban agyaghoz nyúltam, attól kezdve érlelődött bennem, hogy én a szobrászattal szeretnék foglalkozni.

• Nyilván más egy kővel, egy kemény, robusztus anyaggal kifejezni olyan finom vonalakat és idomokat, amit te csinálsz, és más egy rajzzal, grafikával.

- Én kezdetben csak mintáztam az agyaggal. Akkor még inkább rajzoltam, portrét és aktot. Amikor az első kövemhez hozzányúltam, attól kezdve tudtam, hogy nekem a kő a kifejezési eszközöm. Ezt nem kell tanulni. Nyilván egy-két fogást megtanul az ember, de mindig bátran, szabadon nyúltam a kőhöz, ami megmaradt a mai napig. Én nem félek. Azon szobrászok közé tartozom, aki tud felrakni és lebontani is. Mert az agyaggal felrakjuk a szobrot, a kőből lebontjuk a felesleget.


10 tévhit, amit gyakran igazságnak tartunk

2018. szeptember 07.

Közhelynek tűnnek majd az alábbi kijelentések. Sajnos, az emberek többsége azt hiszi, valóban igazak - mert egyértelműnek gondoljuk, hogy azok. Így érezzük. Pedig ha mögéjük látunk, rájövünk, hogy messze vannak az igazságtól. Lássuk a 10 leggyakoribbat… 

1. Az „egyedül” azt jelenti, hogy „magányosan”: az, hogy valaki egyedül van, nem jelenti feltétlenül azt, hogy magányos is. Ahogyan a „kapcsolat” sem mindig egyenlő a boldogsággal. Az egyedüllét sosem okoz akkora magányosság érzetet, mint egy rossz párkapcsolat. Ha a dolgok nem mennek jól, tartsunk szünetet és töltsünk el egy kis időt egyedül! Először magunkat találjuk meg, fogadjuk el saját értékeinket – és legközelebb, ha párkapcsolatunk esetleg „süllyedni” kezd, már ki tudunk úszni biztonságosan a partra.

2. A boldogság akkor jön, ha mindenünk megvan, amit szeretnénk: az, hogy boldogok vagyunk, nem jelenti egyben azt is, hogy már nem vágyunk semmi többre. Inkább azzal egyenlő, hogy hálásak vagyunk azért, amink már van, és türelmesen várjuk, amit még el akarunk érni, meg akarunk szerezni. Néha azon kapjuk magunkat, hogy valami nagyra vágyunk, ezért elfelejtjük észrevenni a kisebb dolgokat, melyek megszépítik az életünket. Mondjunk hát köszönetet még ma mindenért. Jusson eszünkbe, hogy ezek a „régi szép napok” egyszer még hiányozni fognak nekünk.


Csobot Adél: Úgy érzem, a második kisfiunk lesz a főnök a családban

2018. augusztus 28.

Csobot Adél el sem hiszi, hogy már csak néhány hét, és újra átélheti azt a csodát, amit bő két éve érzett először. Akkor májusban repült feléjük a gólya, és érkezett meg az énekesnő és Istenes Bence első kisfia, aki immár hamarosan kistestvérének örülhet. A család újra apás szülésre készül, Natant pedig egyre jobban izgatja a mama pocakjában rugdalózó öcsike.

Az énekesnő még nincs 25 éves, de fiatal kora ellenére hamarosan kétszeres édesanyának mondhatja magát. Nagyon boldog, és szószólója lett a gyermekvállalásnak, arra buzdítva kortársait, hogy ha tehetik, mihamarabb vállaljanak gyermeket. A sugárzóan szép Adél azt vallja, hogy a nőiség kiteljesedéshez vezető út egyik mérföldköve a terhesség és a szülés. De vajon a mostani várandósságát hogyan éli meg? 

Kicsit talán nehezebben – válaszolta a fenti kérdésre Csobot Adél. Könnyebben elfáradok, de ez érthető is: rengeteg programunk van Natannal, ráadásul tombol a nyár. Az első terhességem vége tavaszra esett, bevallom, ezt a szakaszt a nagy melegben már néha nehezebben viselem – mondta el Adél, és az is elárulta, már kisfia is nagyon várja a tesót.
Sokszor puszilgatja a pocakomat, bár mivel még pici, igazán akkor fogja majd megérteni, hogy négyen lettünk, ha meglátja majd a kistestvérét – árulta el a kismama.

Az énekesnő számára nem kérdés, hogy ugyanannál az orvosnál hozza majd világra a második kisfiát, mint a kis Natant

Ahogy akkor, most is természetes szülésre készülünk, és remélem minden ugyanolyan zökkenőmentes és harmonikus lesz, mint az első alkalommal. Egyértelmű volt az is, hogy szüléskor most is levetetjük a köldökzsinórból kinyerhető őssejteket, ahogy azt Natannál is tettük. Már el is hoztuk a levételhez szükséges csomagot,  amely számos betegségnél segíthetnek nemcsak a fiamnak, de genetikai egyezés esetén a család más tagjainak is – mesélte Adél.


Amikor meghallom a fiam szívhangját, a könnyeimmel küszködök

2018. augusztus 11.

Alig győzzük kapkodni a fejünket mostanában, elképesztő, micsoda bébiboom van a hazai sztárvilágban. Lassan Kulcsár Edináékhoz is megérkezik a gólya, és megszületik a csinos műsorvezető kisfia. Edina nagyon szerencsésnek tartja magát, mert már most egészen biztos benne, nagymamák egész serege áll majd csatasorba, hogy vigyázhassanak Medoxra.

Kulcsár Edina boldogabb mint valaha. Amióta megtudta, hogy kisbabát vár, 2 centivel a föld fölött jár. Szerencsére a terhességével minden a legnagyobb rendben van – sőt, energikusabb mint eddig bármikor.

Ahogy ő fogalmaz, 0-24-ben pörög, mert szeretné, hogy mire megérkezik a kicsi, minden jól működjön.
„Úgy próbálok most mindent felépíteni, hogy ha itt lesz velünk a baba, minden a helyén legyen.  Mázlista vagyok,  mert nagyon sok segítségem van. Csuti a munka terén is mindenben mellettem áll, számíthatok rá. Nem tudom mennyit fogok otthon maradni, ha Medox megszületik, de a munkám nagy részét biztosan otthonról is fogom tudni végezni” – kezdte Edina.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...23...149