


Információk, érdekességek
Sárgabaracklekvár - nyírfacukorral
2013. augusztus 03.
Hagyományos fehér cukor nélkül is készíthetsz lekvárt,megőrizve a gyümölcs természetes ízét!
Sárgabaracklekvár - nyírfacukorral
Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 15-20 dkg nyírfacukor
A barackot megmosom, kimagozom és az esetleges hibás részeket kivágom (én a tetejéről a száránál lévő részt is kivágom) Ezután egy fém lábasban felteszem főni. Amikor kicsi puhult a gyümölcs félreteszem és botmixerrel összetöröm. Lehet darabosabbra hagyni vagy teljesen simára turmixolni, ízlés kérdése. Ezután visszateszem a tűzre, beleszórom a nyírfacukrot és még néhány percig forralom-kevergetem. Ezután üvegekbe töltöm, celofánt és kupakot is teszek rá, majd fejreállítom. Néhány perc után egy ládát vagy kosarat meleg takaróval bélelek ki, beleteszem az üvegeket és alaposan betakarom. 1-2 napig hagyom pihenni!
Bogyós fagyi - házilag
2013. augusztus 03.
Készíts fagyit házilag - minden adalék és ízfokozó nélkül! Megéri mert isteni finom!
Bogyós fagyi - házilag
Hozzávalók: 50 dkg bogyós gyümölcs - eper, málna, szeder, áfonya - vegyesen, 2 dl tejszín, ízlés szerint méz
A gyümölcsöket kiveszem a fagyasztóból (vagy a frisset 1-2 órára egy tálcán beteszem). Ezután kiveszem, egy nagy tálba teszem és botmixerrel durván összetöröm. Így maradhatnak benne egyben is darabok. Mézet locsolok rá és a felvert tejszínnel összekeverem.
Citromfüves meggyszörp - az idei kedvencem
2013. július 28.
A házi szörpnek nincs párja - egy kis gyümölcslé,cukor és valami csavar - ez a titok! Jelen esetben a meggyet egy kis citromfűvel dobtam fel, isteni!
Hozzávalók: 1 liter meggylé, 40 dkg barnacukor, 1-2 ág citromfű
Hogyan segíthetnek az édesítőszerek az energiaegyensúly fenntartásában?
2013. július 18.
A boltok polcain sokféle édesítőszert találhatunk. Vannak olyanok, amiket csak utóízesítésre, vagy italaink édesítésére használhatunk, vannak olyanok, amikkel süthetünk és főzhetünk is. Vannak olyanok, amelyek szénhidráttartalma a cukoréval közel azonos, és vannak olyanok, amelyek energiamentesek.
Mostanában gyakran találkozhatunk egy új, energiamentes édesítőszerrel, a sztíviával. A sztívia egy Dél-Amerikában őshonos növény, magyar nevén jázminpakóca, amelyet szteviának vagy steviának is neveznek.
Falánkság ellen konyhaszéf vagy étekvekker
2013. július 10.
Konyhaszéfet fejlesztett ki falánkság ellen egy amerikai férfi, aki maga sem tud ellenállni a csokoládénak. A műanyag dobozocska lezárása után csakis az előre beprogramozott időpontban nyitható, így gazdája nem jut idő előtt csemegéjéhez, akkor sem, ha nem tudja legyűrni a kísértést.
A konyhaszéf legfeljebb tíz napra zárja magába a kívánatos étket, de aki nagyon türelmetlen, akár 1 percre is beállíthatja az időhosszt. Kinyitni még úgy sem lehet a dobozt, hogy gazdája kiveszi belőle az elemeket. Fűrésszel, baltával persze megadja magát, de utána használhatatlanná válik.
Notórius csokokeresőknek
A szerkezet feltalálója a 39 éves David Krippendorf. A San Franciscó-i férfi igen édesszájú, és feleségét korábban többször arra kérte, hogy rejtse el előle egészségtelen étekkedvenceit, ám rendre azon kapta magát, hogy utánuk kutat a lakásban és gyakran igazolódott az "aki keres, az talál" tézis. A kudarc vezérelte a férfit a konyhaszéf feltalálására.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...216217218...300