Információk, érdekességek

A feldolgozott húsok növelhetik a rákkockázatot

2010. április 24.

Kövessék a szokásos étrendi tanácsokat a nõk: sok hal és szárnyas, zöldség és gyümölcs.

 

 

Ausztrál kutatók megállapítása szerint nagyobb lehet a petefészekrák kockázata azoknál a nõknél, akik sok feldolgozott húst - például szalámit, virslit - esznek, és kisebb azoknál, akik sok halat.


Méregtelenítõ böjt receptekkel!

2010. április 04.

A böjtölés – amit egyfajta diétának is felfoghatunk - kifejezetten jót tesz a szervezetnek. Tisztít, salaktalanít, serkenti a felgyûlt méreganyagok távozását, fokozva ezzel fizikai – szellemi teljesítõképességünket.
 


A megszokott élvezetekrõl való önkéntes lemondás, a bizonyos idõszakokhoz kötött testi-szellemi megtisztulás, a böjt az emberiség egyik legõsibb tradíciója.


Rákkeltõ az újrafinomított fõzõolaj

2010. március 24.

A rákkeltõ, újrafinomított fõzõolaj veszélyeire figyelmeztetnek Kínában.

 

 

A használt fõzõolaj újrahasznosítása miatt vészhelyzetre figyelmeztet a kínai állami élelmiszerfelügyelet, miután kiderítették, hogy az országban minden 10. ételt illegálisan gyártott, "újrafinomított" olajban sütnek. Az ételek szolgáltatói, éttermek, kifõzdék, konyhák büntetésre számíthatnak, ha a fõzéshez nem ellenõrzött étolajat használnak, vagy annak eredete ismeretlen. Súlyos esetekben a felhasználók engedélyét is bevonhatják - olvasható a szakhatóság közleményében.


Elhízás: tudományos tények és módszerek

2010. március 08.

Az elhízás a második legfontosabb megelõzhetõ rizikófaktor amely számos betegség kialakulásában játszik jelentõs szerepet.

 

 

A nagy érdeklõdésre való tekintettel immáron a X. alkalommal rendezi meg a Magyar Elhízástudományi Társaság éves Kongresszusát az Aesculap Akadémián, amely egyben a Társaság 50. tudományos rendezvénye is. A kongresszus célja, hogy szorgalmazza e sokakat érintõ témában az eddig felhalmozott tudás összegyûjtését, ugyanakkor konzultációs lehetõséget biztosítson az elhízással kapcsolatos legfrissebb kutatási eredmények, módszerek megismerésére és megvitatására.


Egyem? Ne egyem? – A vegetáriánus étrend

2010. március 05.

Aki ezt a fajta életmódot választja, annak ügyelnie kell arra, hogy étrendje – a lehetõségekhez képest – változatos legyen.

 

 

A vegetáriánus étrendnek sok fajtája létezik, de lényege mindegyiknek az, hogy követõik a táplálkozásukból számûzik a húst, vagy az állati eredetû termékeket. Mindkét típusú táplálkozásnak meg van az elõnye és a hátránya is, sokan azonban anélkül választják ezt az étrendet, hogy tisztában lennének a hús megvonásával járó következményekkel. Az alábbiakban dr. Demeter Pál, a Budai Egészségközpont gasztroenterológus szakorvosa ad néhány hasznos információt azok számára, akik már vegetáriánusok, vagy csak most szeretnének életmódot váltani.

 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...238239240...285