Információk, érdekességek
A feldolgozott húsok növelhetik a rákkockázatot
2010. április 24.
Kövessék a szokásos étrendi tanácsokat a nõk: sok hal és szárnyas, zöldség és gyümölcs.
Ausztrál kutatók megállapítása szerint nagyobb lehet a petefészekrák kockázata azoknál a nõknél, akik sok feldolgozott húst - például szalámit, virslit - esznek, és kisebb azoknál, akik sok halat.
Méregtelenítõ böjt receptekkel!
2010. április 04.
A böjtölés – amit egyfajta diétának is felfoghatunk - kifejezetten jót tesz a szervezetnek. Tisztít, salaktalanít, serkenti a felgyûlt méreganyagok távozását, fokozva ezzel fizikai – szellemi teljesítõképességünket.
A megszokott élvezetekrõl való önkéntes lemondás, a bizonyos idõszakokhoz kötött testi-szellemi megtisztulás, a böjt az emberiség egyik legõsibb tradíciója.
Rákkeltõ az újrafinomított fõzõolaj
2010. március 24.
A rákkeltõ, újrafinomított fõzõolaj veszélyeire figyelmeztetnek Kínában.
A használt fõzõolaj újrahasznosítása miatt vészhelyzetre figyelmeztet a kínai állami élelmiszerfelügyelet, miután kiderítették, hogy az országban minden 10. ételt illegálisan gyártott, "újrafinomított" olajban sütnek. Az ételek szolgáltatói, éttermek, kifõzdék, konyhák büntetésre számíthatnak, ha a fõzéshez nem ellenõrzött étolajat használnak, vagy annak eredete ismeretlen. Súlyos esetekben a felhasználók engedélyét is bevonhatják - olvasható a szakhatóság közleményében.
Elhízás: tudományos tények és módszerek
2010. március 08.
Az elhízás a második legfontosabb megelõzhetõ rizikófaktor amely számos betegség kialakulásában játszik jelentõs szerepet.
A nagy érdeklõdésre való tekintettel immáron a X. alkalommal rendezi meg a Magyar Elhízástudományi Társaság éves Kongresszusát az Aesculap Akadémián, amely egyben a Társaság 50. tudományos rendezvénye is. A kongresszus célja, hogy szorgalmazza e sokakat érintõ témában az eddig felhalmozott tudás összegyûjtését, ugyanakkor konzultációs lehetõséget biztosítson az elhízással kapcsolatos legfrissebb kutatási eredmények, módszerek megismerésére és megvitatására.
Egyem? Ne egyem? – A vegetáriánus étrend
2010. március 05.
Aki ezt a fajta életmódot választja, annak ügyelnie kell arra, hogy étrendje – a lehetõségekhez képest – változatos legyen.
A vegetáriánus étrendnek sok fajtája létezik, de lényege mindegyiknek az, hogy követõik a táplálkozásukból számûzik a húst, vagy az állati eredetû termékeket. Mindkét típusú táplálkozásnak meg van az elõnye és a hátránya is, sokan azonban anélkül választják ezt az étrendet, hogy tisztában lennének a hús megvonásával járó következményekkel. Az alábbiakban dr. Demeter Pál, a Budai Egészségközpont gasztroenterológus szakorvosa ad néhány hasznos információt azok számára, akik már vegetáriánusok, vagy csak most szeretnének életmódot váltani.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...238239240...285