Információk, érdekességek
Vérnyomáscsökkentés, súlycsökkentés zöldséglével
2010. január 26.
A rendszeres, bõséges zöldség- és gyümölcsevés jót tesz az egészségnek - az õsi tapasztalatot a legújabb tudományos eredmények is megerõsítik.
Két, erre vonatkozó vizsgálatot ismertettek Avignonban, az International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables elõadás sorozatán.
Táplálékkiegészítõk: kell E bele
2010. január 20.
Amikor a fölvágott almát megcitromozzuk, magas színvonalú, tudományos tevékenységet folytatunk.
Figyelni kell az élelmiszerek csomagolásán föltüntetett táplálék-kiegészítõkre, de ezek használatának teljes megszüntetése veszélyes volna: ide tartoznak ugyanis az ételekhez hozzáadott, létfontosságú vitaminok is. A táplálék-kiegészítõkrõl az Európai Unió szakfolyóirata, a Food Today közölt figyelemreméltó cikket.
A lazac a szív fõvédnöke a zsíros halhúsok közül
2010. január 20.
Ritkábban kerülnek szívroham miatt kórházba azok a középkorú férfiak, akik rendszeresen esznek zsíros halból készült ételeket.
Korosodó dán polgárok vizsgálatának eredményeit az European Heart Journal közölte. A kutatók csaknem négy évtizede figyeltek fel arra, hogy a grönlandi eszkimók ritkán szenvednek koszorúér-betegségben, arrafelé alig van szívinfarktus. A szívgyógyászok szerint ez a halhúsban lévõ telítetlen zsírsavak kedvezõ hatásának tulajdonítható. Az eszkimók után az elméletet japán halászok vizsgálata is megerõsítette: a halat ritkán evõ halászok között lényegesen gyakoribb volt a szívhalál, mint abban a csoportban, amelyik hetenként többször is evett zsákmányából.
Sok zsír = rövidebb élet
2010. január 10.
Tudta, hogy a rejtett hasi zsír a cukorbetegség és szívbetegség kialakulásában is szerepet játszhat?
Kétszeresen is hasznos lehet az újévi fogyás!
Bor, mint gyógyszer – az alkohol hatásai
2010. január 02.
A borokat csaknem olyan régóta alkalmazzák gyógyszerként, amióta a szõlõt ismerik. A Talmud a bort az emberiség legõsibb gyógyszerének tekinti.
A perzsák igen sokra becsülték ezt a nedût, a sumérek viszont számos növényi kivonatot készítettek borral, ezek receptje az utókorra is megmaradt.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...240241242...285