Információk, érdekességek

Az élelmiszerek és az anyagcserénk

2009. június 08.

Milyen hatással van egészségünkre az anyagcserénk?

 

 

Az anyagcsere volt a fõtémája a Táplálkozási Fórum XV. Tudományos Konferenciájának. Az eseményen hazánk legkitûnõbb táplálkozás tudományi szakemberei osztották meg egymással a terület legújabb eredményeit. Dr. Pados Gyula a Táplálkozási Fórum elnöke a kiegyensúlyozott anyagcsere egészségünkre gyakorolt hatására hívta fel a figyelmet.


Csak minden tizedik magyar figyel arra, mit eszik

2009. május 23.

Többet szeretnénk tudni arról, hogyan õrizhetjük meg egészségünket - társadalmi csoporttól függetlenül.

 

 

A lakosság több mint fele állítása szerint normálisan étkezik, hiszen szervezetébe automatikusan bekerülnek az alapvetõ tápanyagok. Egyharmaduk pedig alapjában véve olyasmit eszik, ami ízlik, még akkor is, ha vélhetõen kevésbé egészséges. A GfK Hungária és a TÁRKI közös fogyasztói szegmentációs modelljét alapul véve a GfK megvizsgálta a lakosság egészségvásárlási szokásait, valamint az egészségtudatos élethez, táplálkozáshoz való viszonyát. A legfrissebb felmérések eredményei rámutatnak, hogy a lakosság többet szeretne tudni arról, mit tehet a saját egészsége megõrzése érdekében. Ez szinte minden társadalmi csoportra egyformán jellemzõ.


Válság hatására elhíznak a gyerekek

2009. május 20.

A jelzések arra utalnak, hogy a szülõk olcsóbb gyorsételek felé fordulása a gyerekkori elhízás arányát is duzzaszthatja.

 

 

A szigorodó gazdasági környezet az Egyesült Államok legfiatalabb polgárait is sújtja, több évtizeddel vetheti vissza az egészségügyben, az oktatásban és a biztonságuk megteremtésében elért eredményeket - állítja egy hétfõn nyilvánosságra hozott jelentés.


Lisztérzékenység: sokféle tünet és következmény

2009. május 17.

A lisztérzékenység ma már tünetmentes állapotban is felismerhetõ vérvizsgálattal.

 

 

Május 16-17-én az Európai Coeliakia Egyesületek Szövetsége (AOECS) negyedik alkalommal rendezi meg a lisztérzékenyek világnapját. Megtartásáról 2005-ben döntöttek, hogy legyen ismertebb a betegség, valamint a betegek számára teljes állapotjavulást jelentõ, élethosszig tartó szigorú gluténmentes diéta.


Halevéssel a szívelégtelenség kockázata csökkenthetõ

2009. május 12.

A svédországi vizsgálat eredményeit az Európai Szívgyógyász Társaság folyóirata közölte.

 

 

Azok a svéd férfiak, akik általában hetenként ettek zsíros halból készült ételt, ritkábban kerültek szívelégtelenség miatt kórházba, mint azok, akik nem fogyasztottak halat; ugyanakkor túl sok hal fogyasztása sem tûnik hasznosnak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...246247248...285