Információk, érdekességek

Vetélés után érdemes gyorsan teherbe esni

2010. augusztus 10.

Vetélés után minél hamarabb érdemes újra teherbe esni egy tanulmány szerint.

 

Nagyobb az esélyük egy egészséges és komplikációk nélküli terhességre azoknak a nõknek, akik a vetélésüket követõ hat hónapon belül újra teherbe esnek, mint azoknak, akik csak késõbb próbálkoznak - derül ki egy pénteken közzétett tanulmányból. A magzat elvesztése után fél évvel újra teherbe esõ nõk esetében a vetélésnek, a császármetszésnek és a koraszülésnek is kisebb a valószínûsége, továbbá annak is alacsony a kockázata, hogy a baba nagyon alacsony születési súllyal jön a világra - olvasható a British Medical Journal (BMJ) címû orvosi szaklapban megjelent tanulmányban.


A terhesség alatti túlzott súlygyarapodás árt a babának

2010. augusztus 07.

A genetikai tényezõktõl függetlenül nagyobb súlyú gyermekei születnek azoknak a kismamáknak, akik a terhesség alatt a kívánatosnál jobban meghíznak - állapította meg egy amerikai tanulmány, amely csütörtökön jelent meg a The Lancet címû brit orvosi folyóirat internetes kiadásában.

Némi koffein engedélyezhetõ terhesség alatt is

2010. július 25.

Napi egy-két csésze kávé terhesség alatt vélhetõen nem emeli a vetélés és koraszülés kockázatát.

 

A legutóbbi idõkig ellentmondásos eredményre jutottak a tanulmányok arról, hogy a mérsékelt koffeinfogyasztás milyen kapcsolatban van a terhességi és szülési szövõdményekkel. Az amerikai szülész- és nõgyógyászkollégium (ACOG) egyik szakmai bizottsága William Barth vezetésével arra az álláspontra jutott, hogy naponta egy csésze kávét megihatnak a kismamák a kockázat növelése nélkül.


Meghíznak-e a gyerekek nyáron?

2010. július 22.

Azt esznek, amit találnak, viszont nincsenek rászorítva a rendszeres mozgásra, ezért figyelnünk kell erre is.

 

A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben elõfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit éppen találnak otthon, vagy gyorsételekre költik a zsebpénzüket. Ráadásul a rendszeres testnevelésórák és edzések hiánya is okozhat náluk súlygyarapodást, így érdemes ebben az idõszakban is nagyobb hangsúlyt fektetni az egészségükre. – tájékoztat dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértõje.


Kóstolják meg a tehéntejet a csecsemõk?

2010. július 02.

Elõnyös lehet, ha korán megízlelik a tehéntejet a csecsemõk egy izraeli tanulmány szerint.

 

Arra a megállapításra jutottak tanulmányukban izraeli kutatók, hogy hasznos lehet megkóstoltatni a két hétnél kisebb csecsemõkkel a tehéntejet, mert ez megvédheti õket a tej fehérjéivel szembeni allergia kifejlõdésétõl a késõbbiekben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...246247248...280