Információk, érdekességek
Mit, mennyit, hogyan? - Hódít a tavaszi fogyókúra
2012. május 09.
A táplálkozás mindig központi kérdése volt az emberiségnek, azonban annyit, mint manapság soha nem beszéltek róla. Az utóbbi években egyre több táplálkozási zavarral küzdő páciens keres fel a rendelőmben, leginkább tavasszal, amikor lekerül a nagykabát és szembesülnek a felesleges kilóikkal.
A táplálékfelvétel ritualizált, alapszükségleteinket elégítjük ki vele, mert evés nélkül elfogynánk, felborulna szervezetünk működési rendszere, megszűnnénk létezni. Az étkezés nemcsak mindennapi szükségletként kerülhet szóba, hanem a „mit, mennyit és hogyan” kérdéskört is feszegeti. Ha elveszíti alapvető funkcióját, akkor elindulunk azon a veszélyes úton, amely a táplálkozási magatartás zavarához vezethet.
Mit tehet a kozmetikus a fogyásért?
2012. május 08.
Testkezelések a kozmetikusnál: LPG, ultrahang, izomstimuláció és nyirokmasszázs. Mire valók, és miben tudnak segíteni?
A megfelelő táplálkozás, csökkentett kalóriájú, egészséges diéta hosszú távú betartása nélkül, a legjobb kozmetikus sem tud segíteni. A fogyásnál sokat tud segíteni egy testnek és léleknek is megfelelő mozgásforma, vagy sport. Ez nemcsak a testet fiatalítja – egy jó edzésen a munkahelyi stresszt is ki lehet adni magunkból, és ezáltal az arc átszépül.
Ha a testkezeléshez fordulnak a hölgyek, azt el kell mondani, hogy egy-egy gépi kezeléstől még nem fog méreteket csökkeni a ruhatár. Az életmódváltás mellett a gépi kezelés is hatékonyabb, és csak úgy van eredmény, ha rendszeresen, kúraszeren végezteti a vendég.
Tejsavófehérje erősíti az öregedő izomzatot
2012. április 30.
A tejsavófehérje az izomépítők és sportolók népszerű táplálékkiegészítője, mert fokozza az izomtömeg felépülését. Több újabb vizsgálat arra utal, hogy a tejsavófehérje-fogyasztás az idősödő emberek izmainak sorvadását is gátolja.
Öregedés során fellépő izomvesztés ellen mozgás és tejsavó
A teljes tehéntejből keletkező savó kitűnő fehérje, mert legjobb forrása a szükséges aminosavaknak. Az izomfehérje felépülését ennek megfelelően kifejezetten gyorsítja, ugyanakkor növeli az antioxidáns glutation szintjét, amely a szabadgyökök károsító hatását ellensúlyozza.
Alábecsüljük a gyümölcslevek cukortartalmát
2012. április 25.
Miközben egyre jobban tudatában vagyunk az üdítőitalok magas cukortartalmának, hajlamosak vagyunk alábecsülni a gyümölcslevek, dzsúszok és turmixok (smoothie) cukortartalmát - állapították meg a Glasgow-i Egyetem kutatói felmérésükben.
A kutatók több mint 2 ezer embert kértek meg Nagy-Britanniában, hogy becsüljék meg egy sor ital cukortartalmát. Miközben a szénsavas üdítőkben lévő cukor mennyiségét túlbecsülték, a csak gyümölcsből készült dzsúsz és smoothie cukortartalmára kevesebbet tippeltek a valóságosnál. Pedig az utóbbi italok energiatartalma is nagy, amivel nincs mindenki tisztában.
Lapul a pocak, tágulnak az erek
2012. április 19.
Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak erei - derítették ki amerikai kutatók.
Az már régi megfigyelés, hogy a túlsúly a szív-és érbetegségek fontos kockázati tényezője, de ennek magyarázatával kapcsolatban a legkülönbözőbb föltételezések láttak napvilágot. Az Amerikai Szív Szövetség minapi kongresszusán ezzel kapcsolatban újabb megfigyelést ismertettek.
Hasi zsírszövet és az erek – a kísérlet menete
Kerry J. Stewart professzor és munkatársai azt vizsgálták, hogy a pocakon tornyosuló zsírszövet és az ütőeres rendszer között milyen közvetett kapcsolat létezik. Ha már ennek kapcsán koplaltatják a kövér vizsgálati alanyokat, akkor azt is igyekeztek tisztázni, hogy ilyen szempontból van-e különbség a szénhidrátban szegény, vagy a kevés zsírt tartalmazó étrend hatása között.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...112113114...158