Információk, érdekességek

Nem árt az óvatosság, ha táplálékkiegészítõrõl van szó

2008. augusztus 20.

Az interneten forgalmazott kapszuláknál még regisztrációra sincs szükség.

 

 

Naponta átlagosan 4-5 táplálékkiegészítõ regisztrációját kérik az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetnél. Ezek között vannak mellnövelõk, potencianövelõk és vitaminok is. A szakemberek azt tanácsolják: mindenki beszéljen az orvosával, mielõtt megvenné bármelyiket - számolt be az RTL Híradó.


A jó szívgyógyász minden szívbeteget jól tud kezelni

2008. augusztus 19.

A helyesen megválasztott korszerû kezelés hosszútávon katéterezés nélkül is elég.

 

 

A koszorúérbetegség okozta mellkasi fájdalom miatt ellátásra szoruló emberek sorsa kitûnõen javult, akár szívkatéteres vizsgálatra és értágításra kerültek, akár a javasolt gyógyszereket szedték, ha a szívgyógyász egyénre szabva, helyesen választotta meg az optimális kezelést. Az évek óta folyamatban lévõ, nagyszabású vizsgálat legújabb eredményeit a világ elsõ számú orvosi folyóirata, a New England of Medicine közölte.


Segíti a fogyást a tojásreggeli

2008. augusztus 19.

Egy tanulmány szerint két tojás reggelente 65 százalékkal több testtömeg leadásához vezet.

 

 

Amerikai kutatók kimutatták, hogy a tojásfogyasztás segíthet a túlsúlyos felnõtteknek a fogyásban, és energikusabbá teheti õket. 25-60 éves, túsúlyos illetve elhízott felnõttek részvételével végzett kísérletükben arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akik kalóriaszegény diéta részeként reggelente két tojást fogyasztottak, 65 százalékkal nagyobb tömeget tudtak leadni, 61 százalékkal nagyobb testtömeg-index csökkenést értek el, és nagyobb energiaszinttel rendelkeztek, mint azok, akik édes péksüteményeket.


Fogyjon okosan

2008. augusztus 18.

A "tudatos fogyás aktív programja" a súlycsökkentés tévhiteirõl

 

 

Tudatosság és aktivitás. Nem olyan egyszerû, mint ahogy hangzik, fõként ha testsúlycsökkentésrõl, életmódváltásról van szó. Ha elkezdjük, rengeteg kitartásra és akaraterõre lesz szükségünk. Ha szakemberhez fordulunk, akkor sokkal könnyebb kitartani, ill. a háziorvos vagy a dietetikus szaktudása elengedhetetlen egészséges életvitelünk kialakításához.


Mostanában egyre több mindent elfelejt...?

2008. augusztus 18.

Borzasztó pillanat, amikor az ember kinyitja a hûtõszekrényt, és halvány fogalma sincs arról, hogy mit is akart kivenni belõle, vagy keresi, hogy hová tûntek a kulcsok, amelyek nemrég még megvoltak.Ha ezek a feledékeny pillanatok egyre gyakrabban jelentkeznek, nem kell megijedni, a szellemi aerobic és a diéta segíthet.

 

 

Mint ahogyan a testünkkel is egyre többet kell foglalkoznunk a múló évek során, ugyanez vonatkozik az agyunkra is. Ugyanis a tudósok szerint az agy öregedésének folyamata már a 20-as, 30-as éveinkben elkezdõdik.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...361362363...450