Információk, érdekességek

Hal gyógyszer helyett

2006. május 23.

A Laval-i Egyetem egy kutatása egészen megdöbbentő eredményeket hozott a cukorbetegség tekintetében: a hal nemcsak hogy jó a cukorbetegség ellen, de néhány halfajta fogyasztása még a gyógyszereknél is hatékonyabban segít a betegeken.

Az időjárási frontok

2006. május 20.

Nekünk kell hozzájuk alkalmazkodni, védekezni. A Kárpát-medencében évente körülbelül 120 front alakul ki. Ezek zöme tavasszal jön létre. Honfoglaló őseink a frontok szempontjából nem egy nyugodt területet választottak.


A frontbetöréseket megakadályozni nem tudjuk.


A beteg érdekében

2006. május 19.

A politika sokszor hajlamos a gyógyszertárakat más kereskedelmi egységekkel egy kalap alá vonni. Mindezt persze nem akkor teszi, amikor a patika éppen például finanszírozási tevékenységet végez az állam helyett, vagy ellenőrzési funkciót lát el az Országos Egészségügyi Pénztárat kisegítve.


A gyógyszerész szakemberként segít a betegnek egészségügyi problémája megoldásában, magánvállalkozóként biztosítja a gyógyszerellátás e területének magas színvonalát, saját vagyonából előre hitelez az államnak a gyógyszerkasszához, ugyanakkor jogkövető köztisztviselőként tevékenykedik és ellenőrzési funkciót lát el.


Magyar csúcs: évente több mint hússzor megyünk orvoshoz

2006. május 13.

Magyarországon az emberek kétszer olyan gyakran mennek orvoshoz, mint a fejlett országok polgárai. 


A Central European Management Intelligence (CEMI) friss tanulmányából kiderül, hogy Magyarországon az emberek kétszer olyan gyakran mennek orvoshoz, mint a fejlett országok polgárai. Egy átlagos magyar ember évente több mint hússzor fordul orvoshoz, akik többek között ezért túlterheltek, s emiatt nem jut elég idejük az alapos vizsgálatokra, kezelésekre - idézi a Népszabadság.


Nordic walking - az új tömegsport

2006. május 11.

Mikor néhány éve Ausztriában kirándultam, csodálkozva láttam, hogy visszajött nagyapáink kora: legalábbis abban az értelemben, hogy rengeteg, főleg középkorú és idősebb ember sétált bottal, pontosabban két bottal a kezében. 
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...362363364...369