Információk, érdekességek

Kék tabletta és a nõi szex

2008. július 27.

A népszerû szildenafil hatóanyagú impotencia elleni pirula segítheti az antidepresszáns szereket szedõ nõk szexuális életét.

 

A depresszió elleni gyógyszerek szedését sokszor hagyják abba a mellékhatásként jelentkezõ szexuális diszfunkciók, elsõsorban a kielégülés elmaradása miatt. Ezeket a szereket kétszer annyi nõ szedi, mint férfi.


Tüsszögés a görögdinnyétõl?

2008. július 26.

Többen megfigyelhették már, hogy allergiás panaszaik, fõleg allergiás szezonban, olyankor is erõsödnek, amikor nincs semmilyen jel arra, hogy az allergén-koncentráció emelkedett lenne a környezetben. Ennek hátterében sokszor a keresztallergia jelensége áll.

 

A keresztallergia azt jelenti, hogy bizonyos anyagok képesek más anyagot helyettesíteni, utánozni, ami az allergiás tünetek megjelenését eredményezheti. Egyik leggyakoribb, és talán legismertebb a görögdinnye-parlagfû keresztallergia. A keresztallergia hátterében az anyagok kémiai szerkezetének hasonlósága áll. Olyan kicsi a két anyag közötti különbség, hogy sok szervezet, különösen akkor, ha már fokozottan érzékeny az egyik anyagra, nem tud különbséget tenni közöttük.

 


Nehezen tudnak felhagyni a tinik a dohányzással

2008. július 26.

A kezdõ kamasz dohányosok gyakran próbálnak meg leszokni a cigarettáról, de többnyire sikertelenül, és a függõség az eddig véltnél korábban kialakulhat - vélik kanadai kutatók.
 
A Kanadai Rák Társaság által támogatott vizsgálatban megállapították, hogy a tinik az elsõ rágyújtás után általában két és fél hónappal már próbálkoznak a dohányzás elhagyásával, és átlagosan 21 hónappal késõbb már elvesztik bizalmukat abban, hogy képesek lennének erre.

Gyógyszervizsgálatok: új esély a Gyermekklinikán

2008. július 25.

A legújabb fejlesztésû gyógyszereket a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinika betegein is vizsgálhatják.

 

A Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinika nemrégiben megkapta a legkorszerûbb gyógyszerkészítmények I-es fázisú klinikai vizsgálatához szükséges OGYI minõsítést. Ennek eredményeként az intézmény betegei elsõként juthatnak hozzá a legújabb fejlesztésû – köztük a kiemelt jelentõséggel bíró daganatellenes – gyógyszerekhez, újabb esélyt adva a mihamarabbi gyógyulásnak.


Boldog élet következik, ha visszatér a halálból

2008. július 25.

Az újraélesztettek életének minõsége csak kis mértékben volt gyengébb, mint a kontrollcsoport tagjaié.

 

A hirtelen, váratlan szívhalálból újraélesztett emberek a következõ öt esztendõben sikeres, békés életre számíthatnak - derült ki német és ausztráliai kutatók közös tanulmányából, melyet a Critical Care szakfolyóirat közölt.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...371372373...450