Információk, érdekességek

7 tanács, hogy megelőzze a visszér kialakulását

2011. november 09.

A visszér főként az álló foglalkozást és többnyire női populációt érintő betegség, amely nem csak esztétikailag zavaró, de kezeletlenül súlyos szövődmények okozója lehet.

A visszér-betegség oka a nyomásviszonyok megváltozására vezethető vissza, a felületes és mélyvénás rendszerben. Ennek oka többek között az álló, vagy ülő munka, terhesség, testsúlynövekedés, genetikai hajlam, veleszületett billentyű elégtelenség.


A legjobb gyógymód csontritkulás ellen!

2011. október 31.

Azok a nők, akiket csontritkulással diagnosztizálnak, hajlamosak azt gondolni, hogy ettől kezdve minden mozgásfajtától óvakodniuk kell, mert így előzhetik meg legkönnyebben a töréseket.

Egészen biztosan nem az ágynyugalom a csontok épségének leghatékonyabb módja – ez derül ki a skót Glasgow Caledonian University kutatásából. Sőt, az eredmények szerint az erősítő gyakorlatok képesek megőrizni a csontok sűrűségét a menopauzán átesett nőknél, a hosszú ideig tartó inaktivitás viszont kifejezetten csökkenti azt.


10 tipp a női fertőzések ellen

2011. október 24.

A nőknek a genitális fertőzéseket nagyon könnyű elkapniuk, ezért szinte minden második közülük valamilyen problémával küzd. A betegségek és a fertőzések nagy része megfelelő higiéniával és elővigyázatossággal megelőzhető.

A nőknek a genitális fertőzéseket nagyon könnyű elkapniuk, ezért szinte minden második közülük valamilyen problémával küzd. A betegségek és a fertőzések nagy része megfelelő higiéniával és elővigyázatossággal megelőzhető.


Rákmegelőző étrend – Mit együnk és mit ne?

2011. október 21.

A daganatok kialakulásában a genetika, az életmód és a környezeti hatások is részt vesznek. Az étkezéssel a betegség kockázatát lehet csökkenteni, de, sajnos, teljes védelmet nem nyújt. Milyen étrend segíti elő a daganatképződés és milyen étrend segít megelőzni azt?


A homokozó veszélyes is lehet

2011. október 20.

A homokozókban a gyerekek komoly veszélyeknek vannak kitéve, hiszen az állatoktól, hulladékoktól több mint százféle fertőző betegséget kaphatnak el, nem beszélve a penészgombáról és az allergiát okozó kórokozókról.

Németországban évente kötelező a homokozók tisztítása, a magyar gyerekeknek sokszor csak a hipózás jut fertőtlenítés címén. Pedig a homokozókban a gyerekek komoly veszélyeknek vannak kitéve, hiszen az állatoktól, hulladékoktól több mint százféle fertőző betegséget kaphatnak el, nem beszélve a penészgombáról és az allergiát okozó kórokozókról. A Tiszta Homokozóért Alapítvány szakértői szerint rendszeres tisztításra és kormányrendeletre lenne szükség, hogy a gyerekek ne betegedjenek meg kedvenc játszóhelyükön.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...105106107...154