Információk, érdekességek

Hogyan védekezzünk a szuperbaktériumok ellen?

2012. február 19.

baktériumokKorunk embere hajlamos azt gondolni, hogy legyőztük a káros baktériumokat az antibiotikumok sokaságával. A valóságban pedig az orvosok és a tudósok manapság attól tartanak, hogy az úgynevezett szuperbaktériumok világméretű terjedése az antibiotikumok előtti érába taszíthatja újra az emberiséget, amikor banális fertőzések nem kezelhetők, rutin műtétek és beavatkozások életveszélyesek lehetnek.


Tippek a munkahelyi stressz ellen!

2011. november 15.

Hogyan kerülhetjük el a stresszforrásokat a munkahelyünkön?

Szorító határidők, erőnket meghaladó mennyiségű munka, túl nagy felelősség, látszólag megoldhatatlan konfliktusok a közvetlen főnökkel. Vajon mi lehet a megoldás arra, hogy elkerüljük a munkahelyi stresszforrásokat?

Megdöbbentő adat, hogy az EU-tagállamokban végzett felmérés szerint 40 millió munkavállalót veszélyeztet napjainkban a munkahelyi stressz. Hazánkban egyes számítások szerint a munkavállalók 60 százalékát sújtja a pszichés és fizikai tüneteket, később megbetegedéseket is kiváltó munkahelyi stressz.


7 tanács, hogy megelőzze a visszér kialakulását

2011. november 09.

A visszér főként az álló foglalkozást és többnyire női populációt érintő betegség, amely nem csak esztétikailag zavaró, de kezeletlenül súlyos szövődmények okozója lehet.

A visszér-betegség oka a nyomásviszonyok megváltozására vezethető vissza, a felületes és mélyvénás rendszerben. Ennek oka többek között az álló, vagy ülő munka, terhesség, testsúlynövekedés, genetikai hajlam, veleszületett billentyű elégtelenség.


A legjobb gyógymód csontritkulás ellen!

2011. október 31.

Azok a nők, akiket csontritkulással diagnosztizálnak, hajlamosak azt gondolni, hogy ettől kezdve minden mozgásfajtától óvakodniuk kell, mert így előzhetik meg legkönnyebben a töréseket.

Egészen biztosan nem az ágynyugalom a csontok épségének leghatékonyabb módja – ez derül ki a skót Glasgow Caledonian University kutatásából. Sőt, az eredmények szerint az erősítő gyakorlatok képesek megőrizni a csontok sűrűségét a menopauzán átesett nőknél, a hosszú ideig tartó inaktivitás viszont kifejezetten csökkenti azt.


10 tipp a női fertőzések ellen

2011. október 24.

A nőknek a genitális fertőzéseket nagyon könnyű elkapniuk, ezért szinte minden második közülük valamilyen problémával küzd. A betegségek és a fertőzések nagy része megfelelő higiéniával és elővigyázatossággal megelőzhető.

A nőknek a genitális fertőzéseket nagyon könnyű elkapniuk, ezért szinte minden második közülük valamilyen problémával küzd. A betegségek és a fertőzések nagy része megfelelő higiéniával és elővigyázatossággal megelőzhető.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...104105106...153