Információk, érdekességek

A legjobb természetes tippek gyomorégés ellen

2011. július 25.

Ha neked is ismerős az ünnepi lakomákat követő kellemetlen, égő érzés, nem szükséges mindjárt tablettákhoz nyúlnod.

A gyomorégés vagy savvisszaáramlás sok embert érint. A tünetek jellemzően evés után jelentkeznek, amikor a gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe, és égő érzést okoz a mellkas közepén, illetve néha még a torokban is. Ez a rendkívül kellemetlen érzés akár órákig is eltarthat, és gyakran kisugárzik a mellkasba, egész a nyakig. A savvisszaáramlást böfögés, bélgázosság vagy hányinger kíséri.


Legionella, a klimaberendezések réme

2011. július 23.

A legionellabaktériumok okozta ún. legionárius betegség tipikus civilizációs kór, és a fertőzések kialakulásában döntő szerepet játszanak a különböző épületgépészeti berendezések. Ez indokolja, hogy szót ejtsünk erről, a fertőzések kialakulásáról és a megelőzés érdekében szükséges teendőkről.


Melyik bőrtípusba tartozik? - Védekezzen ennek megfelelően!

2011. július 21.

Bőrtipus, napszemüvegItt a nyár és a jó időnek hála egyre nagyobb felületen érik a napsugarak a bőrt. Mielőtt napozni kezdene, nem árt tisztában lenni melyik bőrtípusba tartozik és így, hogyan kell védekezni a káros sugarak ellen.

Amióta Coco Chanel az 1920-as években divatba hozta a napbarnított bőrt, az emberek általában egy kreol bőrű hölgy láttán a szépségre és az egészségre asszociálnak. Kezdetben a nők és a férfiak csak a természetes barnulásnak hódoltak, aztán az 1990-es években elterjedt a mesterséges napozás, azaz a szolárium használata is. A celebek körében is egyre népszerűbbé vált a bronz bőrszín.

A 90-es évek szőke szexszimbóluma, Pamela Anderson mindig is hangot adott a barna bőr iránti hódolatának, 20 év elteltével azonban korához képest bőre ráncossá és petyhüdté vált, ami valószínűleg az állandó napozásnak tudható be.


A májra leslekedő veszély! - Gondolta volna?

2011. július 18.

Aki azt gondolja, csak a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás jelent veszélyt a májra, az téved. Ugyanis az elhízás és az inzulin-rezisztencia ebből a szempontból sokkal inkább veszélyezteti a , mint azt korábban gondolták.

Az már régóta ismert tény, hogy a rendszeres alkoholfogyasztás zsírmájat okozhat. A svéd Linköping Egyetemen folyó kutatások azonban azt is kimutatták, hogy a túlsúlynak és az inzulin-rezisztenciának is lehet ilyen következménye. Innen pedig már csak „egy ugrás” a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri megbetegedések.


Veszélyesek a fényvédő termékek?

2011. július 11.

napfény, UVLegyünk nagyon óvatosak a naptejekkel! – figyelmeztet az Environmental Working Group (EWG) nevű csoport. A nonprofit szervezet szerint ezek a készítmények nem csak a bőrrák növekedését gyorsíthatják fel, de a hormonrendszer működését is megzavarhatják.

Nemrégiben felröppentek bizonyos hírek a fényvédő termékek biztonságáról. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa válaszol.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...109110111...155