Információk, érdekességek

Védd a veséd, mentsd meg a szíved!

2011. április 04.

A vese mûködésének támogatásával a szívünknek is segíthetünk, ugyanis a beszûkült vesefunkciók több, mint tízszeresére növelik az idõ elõtt bekövetkezõ szív- és érrendszeri eredetû halálozás kockázatát.


Mellrák diagnózis: nem kellene hozzá mûtét

2011. március 08.

A mellrák diagnosztizáláshoz szükséges mûtétek kétharmada elkerülhetõ lenne.


A mellrák diagnosztizáláshoz szükséges mûtétek kétharmada elkerülhetõ lenne, ha országszerte hozzáférhetõvé válna az emlõbiopszia elvégzésére alkalmas eszköz, amely most még csak a Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központban van - mondta Forrai Gábor radiológiai osztályvezetõ fõorvos kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.


Hogyan lehet elkerülni a térdszalag-mûtétet?

2011. február 17.

Az elülsõ keresztszalag (LCA) sérülés az egyik leggyakoribb sportsérülés.


A térdízület egyik legfontosabb stabilizátora az elülsõ keresztszalag. Szakadása után az ízület instabilitása következik be.


Szívelégtelenség: mozgással csökkentett kockázat

2010. október 25.

A munkahelyre gyaloglás ugyanúgy kedvezõ hatású mozgásnak számít, mint a konditermi edzések. Legyen az bútorcipelés, gyaloglás, kertészkedés, takarítás - akármilyen mozgást is végzünk, azzal csökkentjük a szívelégtelenség kialakulásána kockázatát - állítják amerikai és finn kutatók az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának folyóiratában megjelent tanulmányukban.

Terhes asztmások - gyógyszer nélkül nagy baj lehet

2010. október 15.

A várandósság idõszakában mindenki különös figyelmet fordít magára és gyermekére, kerüli a babára veszélyes tényezõket. Különösen gyakori ez a gyógyszerek esetében. Mellõzésük azonban az olyan krónikus betegségek kezelésében, mint az asztma többet árt, mint használ.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...110111112...154