Információk, érdekességek

Egészségszerviz, ultrahanggal

2010. január 31.

Az öngondoskodásba fektetett energia késõbb bõségesen megtérül.

 

 

Nemcsak akkor érdemes orvoshoz fordulni, ha baj van. Az éves szakorvosi ellenõrzéseknek éppen az a céljuk, hogy akár már tünetmentesség esetén is felfedezzék az esetleges rendellenes folyamatokat, vagy megnyugtassanak: valóban minden rendben van velünk - ajánlja az orvostkeresek.hu website.


Életeket menthet a sófogyasztás csökkentése

2010. január 24.

Napi 3 grammal kevesebb só bevitelével 66 ezer szélütést, 99 ezer szívrohamot és 92 ezer más hátterû halálozást lehetne megelõzni az USA-ban.

 

 

A Kaliforniai Egyetem kutatói szerdán közölték: az amerikai népesség haszna a napi 3 gramm só elhagyásából akkora lenne, mintha 50 százalékkal csökkenne a dohányzás - mondta Kirsten Bibbins-Domingo, a New England Journal of Medicine (NEJM) címû egészségügyi folyóiratban megjelent tanulmány vezetõ szerzõje.


Püff neki: hiába mozgunk, ha nem jól

2010. január 21.

A sok ülés a rendszeres aktív mozgás mellett is árt, így már az sem mindegy, hogyan ülünk, hogyan mozgunk.

 

 

Az egész napos ülés jelentõsen növeli az életmóddal összefüggõ betegségek kockázatát még akkor is, ha mellette valaki rendszeresen végez testmozgást - közölték a stockholmi Karolinska Intézet kutatói kedden megjelent tanulmányukban.


Gránátalmával a mellrák ellen

2010. január 12.

A gránátalma alkotóelemei gátolják az ösztrogén pozitív mellrák terjedését.

 

 

Amerikai kutatóknak sikerült kideríteniük sejtkultúrás laborkísérletek segítségével, hogy ezért az úgynevezett ellagitanninok felelõsek, amely anyagokhoz az ellagsav is tartozik. Ezek a polifenolok gátolják az aromatáz enzimet, amely a férfi nemi hormont, a tesztoszteront ösztrogénné alakítja, és kulcsszerepet játszik a mellrák kialakulásában - tudósít a Die Presse címû osztrák napilap internetes kiadása (http://diepresse.com).


Segíthet megelõzni a cukorbajt a kávézás, teázás

2010. január 04.

25 százalékkal kisebb volt az esély cukorbetegség megjelenésére azok között, akik naponta 3-4 alkalommal kávéztak.

 

 

Becslések szerint 250 millió cukorbeteg él a Földön, de kevesebben is lehetnének, ha mindenki gyakrabban ivott volna kávét vagy teát. A meghökkentõ tudományos adatokat az Archives of Internal Medicine legújabb száma közölte.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...120121122...155