Információk, érdekességek

Új emlõvizsgáló rendszer Békéscsabán

2008. április 24.

A békéscsabai kórházba akár 300 ezer emlõfelvétel tárolására is alkalmas digitális mammográfot telepítenek.

A békéscsabai kórházban 108 millió forintot fordítanak a diagnosztika fejlesztésére, a mûszerbeszerzés háromnegyedét célzott támogatásból fedezik. Az intézmény felszereltsége egy direkt digitális mammográffal, egy sürgõsségi röntgenfelvételi berendezéssel és egy sebészeti, képerõsítõs röntgenkészülékkel gyarapszik.


Bagatell férfigondok?

2008. április 08.

Ön, kedves (férfi-) olvasó, szintén azok közé tartozik, akik félnek beszélni az orvossal? Ódzkodik attól, hogy feltárja neki intim problémáit, beismerje, hogy nem képes megbirkózni a mindennapok stresszével vagy a fáradtsággal? Ha igen, tennie kell ellene, és nem árt megfogadnia tanácsainkat.

A fogakat károsító ajak-piercingrõl. Miért veszélyes?

2008. április 07.

Egy amerikai vizsgálat kimutatta, hogy az alsó ajakba helyezett "pöcök" az íny visszahúzódásához vezet az alsó metszõfogak területén, így akár azok elvesztését is elõidézheti.

 


Lassítsunk idõben!

2008. március 25.

A magas vérnyomás, azaz a hipertónia évekig tünetmentes lehet. Csendben, panaszmentesen alakul ki, az érintett ember egyszerûen nem érzi, hogy beteg, sokszor csak akkor fordul orvoshoz, amikor a tartósan fennálló, kezeletlen magas vérnyomás súlyos szív- és agyi keringési zavarokat, esetleg veseelégtelenséget okoz.

Tanácsok a prosztatarák kialakulásának megelõzéséhez

2008. március 13.

A prosztatarák sok fejlett országban a férfiak leggyakrabban kialakuló rosszindulatú daganata. Magyarországon is csak a tüdõ- és a vastagbélrák, valamint a nem-melanóma típusú bõrrákok elõzik meg, és már az 50 év alatti korosztályban is egyre több esetet észlelnek a szakemberek. Kevesen tudják azonban, hogy a megfelelõ megelõzési tanácsok betartásával jelentõsen csökkenthetõ a kórkép kialakulásának esélye. Cikkünkben az Amerikai Ráktársaság (American Cancer Society) által közzétett legfrissebb lista alapján áttekintjük ezeket a tényezõket, de azt is megtudhatjuk, milyen forradalmian új genetikai teszt lehet képes a jövõben idejében kimutatni a betegséget, és segíteni az érintettek minél hatékonyabb gyógykezelését.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...134135136...155