Információk, érdekességek

5 szépségtipp őszre

2015. november 03.

szépségtipp Ha a a lehető legtermészetesebb módon szeretnéd ápolni a bőröd és megőrizni annak ránctalanságát, hívd segítségül a szépítő gyümölcsöket és a természet más ajándékait!

1. Érzékeny bőrre iszappakolás
Az iszap feszesíti és tisztítja az érzékeny bőrt. Bioboltban és drogériákban megtalálható. 1 teáskanál édes mandula olajat, 1 tojás sárgáját és 1 evőkanál iszapot keverj krémes állagúra, majd kend fel az arcodra és 5 perc után mosd le!

 
2. Száraz bőrre mézes pakolás

A méz önmagában is használható pakolásként és alapvetően minden bőrtípusra használható. A zsíros bőrt fertőtleníti, a száraz bőrt hidratálja, a fáradt bőrt pedig feltölti tápanyagokkal. Érdemes jó minőségű termelői mézet használni. A mézet egyszerűen kend fel az arcodra és hagyd rajta 20 percig. Vagy egy evőkanál tejszínt és egy evőkanál mézet keverj össze, masszírozd át vele az arcod körkörös mozdulatokkal és hagyd rajta még további 5 percig.


Ezért ne vágj otthon frufrut! - A mesterfodrász megmondja

2015. október 18.

Fotón: Marsi László mesterfodrászFodrász után a tükör előtt állva rájössz, hogy tulajdon képen igaza volt a fodrászodnak. Egész jól áll neked a frufru . A kollégáid is megdicsérik. Érzed, hogy az utcán az emberek mosolyogva néznek rád. Ilyet már rég éreztél. Telnek a napok és az érzés nem múlik. Elgondolkozol azon, hogy eddig miért nem érezted, hogy egy jó frizura megtudja édesíteni a napjaid. A jóérzés fokozódik, de az egyik nap arra ébredsz, hogy a frizurád kibírta az éjszakát, de a frufrud iszonyúan néz ki.

Próbálod vizes fésűvel lefésülni, hajszárítóval lelapítani,de amikor nagy nehezen sikerül akkor kiderül,hogy belelóg a szemedbe. A frizura teljesen rendben, de ez a frufru valami őrület. 
Hosszú és nem áll sehogy. 

Egy frufru vágásért elmenni a fodrászhoz? 

Várni egy órát két csattintásért? Erre nekem sem türelmem sem időm. 


Szabadság utáni „depresszió”

2015. október 06.

Szabadság

Első olvasásra a cím megtévesztő lehet, talán sokan értetlenül mondogatják magukban, hogy ez nem lehet: „depresszió a pihenés után”? Valójában az állításom megállja a helyét, azaz egy valós jelenségről beszélünk, amikor azt állítjuk, hogy a munkába való visszatérés bizony járhat hangulatingadozással. 

Mindig felkapjuk a fejünket, ha azt halljuk, hogy valaki nem akar elmenni vagy nehezen hozza meg a döntést, hogy kiszakadjon a munka monoton világából és kipihenje magát. Hibás döntés a szabadság nélküli munka hosszú távon.
 
Elsősorban azért, mert az ember szervezete úgy van kitalálva, hogy szüksége van a feltöltődésre, a regenerálódásra. Másrészt gondoljanak bele, hogy egy fáradt ember többet hibázik, szélsőséges esetben meg ott van a kiégés veszélye, ami visszafordíthatatlan károkkal jár.


Gyerünk ki a szabadba! 5+1 tipp az önfeledt piknikezéshez

2015. szeptember 27.

Szeptembertől sokan hanyagolni kezdik a szabadtéri programokat, pedig a kirándulással egybekötött piknikezés a kora őszi napokon is az egyik legüdítőbb program, amelyet tavasztól őszig bátran űzhetünk. Most, hogy újra szép az idő itt az ideje, hogy elővegyük a piknikes kosarat, és útra keljünk. Néhány kulcsfontosságú tippet azonban érdemes megfogadni a zökkenőmentes és emlékezetes szabadtéri étkezéshez.

1. Nem a Maszat-hegy az úticélunk

Kerüljük azokat az ételeket, amelyek csak körülményesen szállíthatók, ráadásul az elfogyasztásuk is macerás. Könnyen belátható, hogy például fagyival tervezni nem jó ötlet, amikor akár órákat is eltölthetünk a forró napon. Érthető okokból ezúttal a nagymama vajas-krémes süteménye sem éppen telitalálat, ugyanakkor jó választás lehet egy házi csokis keksz vagy brownie.


Frissnek maradni tetőtől talpig

2015. szeptember 14.

Frissítő zuhany háromszor naponta

Ha tenger, tó, folyó közelében vagyunk, elég csak belecsobbannunk a vízbe, és máris úgy érezzük, nincs is olyan hőség! De a városban két-három friss vizes tusolás naponta – reggel, aztán ha tehetjük, délben, és este – pótolni tudja a fürdőzést a hőségérzet csökkentése szempontjából is. A legjobb eszköze annak, hogy frissnek érezzük magunkat egy teljes napon át.

Masszázs a lábnak

Nagy meleg, trappolás, lassuló vérkeringés… A láb könnyen megtagad, nehézzé válik, és olykor fáj is. Ne várjuk meg hát, míg a bokánk a duplájára dagad! Kenjüka lábunkra, alulról felfelé haladva, pl. mentol, kámfor, vörös szőlőszem- és indiai vadgesztenye-kivonat, vagy árnikatartalmú lábfrissítő krémet. A körömvirág-, articsóka- vagy zöldkávé-kivonatot tartalmazó keverék pedig nyugtatja a lábat.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...707172...111