Információk, érdekességek

Frissnek maradni tetőtől talpig

2015. szeptember 14.

Frissítő zuhany háromszor naponta

Ha tenger, tó, folyó közelében vagyunk, elég csak belecsobbannunk a vízbe, és máris úgy érezzük, nincs is olyan hőség! De a városban két-három friss vizes tusolás naponta – reggel, aztán ha tehetjük, délben, és este – pótolni tudja a fürdőzést a hőségérzet csökkentése szempontjából is. A legjobb eszköze annak, hogy frissnek érezzük magunkat egy teljes napon át.

Masszázs a lábnak

Nagy meleg, trappolás, lassuló vérkeringés… A láb könnyen megtagad, nehézzé válik, és olykor fáj is. Ne várjuk meg hát, míg a bokánk a duplájára dagad! Kenjüka lábunkra, alulról felfelé haladva, pl. mentol, kámfor, vörös szőlőszem- és indiai vadgesztenye-kivonat, vagy árnikatartalmú lábfrissítő krémet. A körömvirág-, articsóka- vagy zöldkávé-kivonatot tartalmazó keverék pedig nyugtatja a lábat.


Bőrvédelem strandolás után

2015. augusztus 23.

Bőrvédelem

Nyaralás idején, amikor strandon töltjük szinte az egész napunkat, a (tengeri) fürdőzés, az UVB-UVA sugárzás, a szél megváltoztatja bőrünk ún. barrier rétegét, mely véd a külső káros hatások, a bőr nedvességtartalmának radikális csökkenése ellen. Így a védekező képesség elvesztésének leggyakoribb következménye, hogy a bőr kiszárad és könnyen, kipirosodik, leég, különböző bőrbántalmak jelennek meg rajta. Emiatt elsődleges fontosságú nemcsak a napvédő krémek, hanem a napozás utáni szerek használata is. Ezek rehidratálják és nyugtatják a bőrt, enyhítik az esetleges égő érzést, és javítják a lesült bőr minőségét, helyreállító hatásúak. 

A bőr felhám rétegének hidratálása elengedhetetlen a napnak kitettség után

Igaz és hamis állítások a napozás utáni szerek használatáról:

  • IGAZ

Napozáskor a meleg hatására a bőr víztartalma párolog, kiszáradása számos bőrprobléma forrása lehet. Ezért helyre kell állítani a sérült (védő) barrier réteget, és hidratálni a bőrt víz és bőrtápláló anyagok bejuttatása révén. Az UV sugaraknak kitettség továbbá kiváltja a szabadgyökök felszabadulását az irharétegben (dermában) -- ami rongálja a bőrsejteket. Strandoláskor használjunk mindennapos rendszerességgel napozás utáni készítményt a kellemetlen tünetek megelőzésére és enyhítésére.


A sikeres nyaralás titka

2015. augusztus 18.

A sikeres nyaralás titka

Hogyan lehet sikeres a nyári szabadság? Kell-e a nyári, nagy családi közös nyaralás vagy sem? Ha vannak kétségei a fenti kérdésekkel kapcsolatban, mindenképpen olvassa el a pszichológus szakember, Makai Gábor írását! 

Mindenki számára, legyen az felnőtt vagy gyerek, ismerős az az érzés, amikor a nyári nagy szabadságolás előtt számoljuk vissza a napokat. Fél lábbal, már a Balaton partján vagy külföldön  a tengerparton ülünk. Bizonyított tény, hogy az utolsó hetekben a munkában a motiváció csökken és ezzel együtt a teljesítményünk is. Ez így van jól. A felnőtt és a gyermek nem tudatosan hangolja át magát arra az időszakra, amelynek elsődleges feladata a pihenés és a feltöltődés.

Érdemes kiemelnem, hogy önmagában az, hogy szabadságra megyünk, az nem pihentető és nem vonja magával a boldogságot.Tudatos tervezés nélkül kisebb az esély a feltöltődésre.

Noha valóban az is tud pihentető lenni, ha délután alszom egy órát vagy kiszakadok nyáron a munkahelyről egy hétre, de minőségi különbség tud lenni nyaralás és nyaralás között. Pszichológiai értelemben a pihenés, szabadságolás csökkenti a szervezet stressz-szintjét és növeli az elégedettség érzését, de magát az esetleges kedélybetegségből fakadó negatív érzéseket nem tudja eltüntetni, maximum enyhíteni, de azok újra felerősödnek, ha az ember visszatér a hétköznapi megszokott életbe.


Ő miért tud lefogyni? Avagy az egyiknek sikerül, a másiknak nem

2015. augusztus 02.

"..a sors sokszor nem tudja, mit akar"-szól az ismert sláger. DE nem így kellene folytatódnia, hanem úgy, hogy az életmódváltó nem tudja mit akar. Miért van, hogy egyeseknek pikk-pakk megy a fogyás, mozgás, másoknak soha nem sikerül? A diéták állandó körforgásában élik mindennapjait, egyre csalódottabban, frusztráltabban, kilátástalanabbul. Te is közéjük tartozol? Ennek nem kell így lennie.

Egyik online távedzettem anyukája, Ildikó írta nekem, hogy ” Nem kellett más csak kitartás és a tanácsaid. Köszönjük Csábi Bettina a lehetőséget, egy igazi angyal vagy. Tanácsom, hogy tartsátok be a tanácsait és az eredmény meg lesz!”


Narancsbőr elleni diéta mintaétrend 7 napra

2015. július 27.

Mivel a cellulit kialakulásának elsődleges oka a nem megfelelő táplálkozás, ezért egyértelmű, hogy a kezelések típusaiból a narancsbőr elleni diéta az egyik legfontosabb momentum. Fel kell azonban hívni a figyelmet arra, hogy önmagában nem elegendő a cellulit teljes eltüntetéséhez, de nagymértékben hozzájárul a sikerhez.

Segítségként, íme egy 6 + 1 napos mintaétrendet, valamint lentebb néhány figyelmeztetés is található. Ezek alapján a narancsbőr elleni diéta étrendje, természetesen egyénileg módosítható.

 
1. nap

Reggeli: 1 grapefruit kifacsart leve cukrozatlan müzlivel. Javasoljuk, hogy a grapefruit levét ne készen vegyük, hanem mi magunk facsarjuk ki a gyümölcsből.
Tízórai: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, ízesítés nélküli, túróval megkenve. 
Ebéd: Vékony szelet csirkemell grillezve uborkasalátával.
Uzsonna: 30 dkg nyers zöldség. Bármilyen zöldségekből lehet, amelyeknek az ízét leginkább kedveljük.
Vacsora: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 5 dkg sajttal és nyers zöldséggel.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...717273...111