Információk, érdekességek

Narancsbőr elleni diéta mintaétrend 7 napra

2015. július 27.

Mivel a cellulit kialakulásának elsődleges oka a nem megfelelő táplálkozás, ezért egyértelmű, hogy a kezelések típusaiból a narancsbőr elleni diéta az egyik legfontosabb momentum. Fel kell azonban hívni a figyelmet arra, hogy önmagában nem elegendő a cellulit teljes eltüntetéséhez, de nagymértékben hozzájárul a sikerhez.

Segítségként, íme egy 6 + 1 napos mintaétrendet, valamint lentebb néhány figyelmeztetés is található. Ezek alapján a narancsbőr elleni diéta étrendje, természetesen egyénileg módosítható.

 
1. nap

Reggeli: 1 grapefruit kifacsart leve cukrozatlan müzlivel. Javasoljuk, hogy a grapefruit levét ne készen vegyük, hanem mi magunk facsarjuk ki a gyümölcsből.
Tízórai: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, ízesítés nélküli, túróval megkenve. 
Ebéd: Vékony szelet csirkemell grillezve uborkasalátával.
Uzsonna: 30 dkg nyers zöldség. Bármilyen zöldségekből lehet, amelyeknek az ízét leginkább kedveljük.
Vacsora: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 5 dkg sajttal és nyers zöldséggel.


Úgy indulnék futóversenyen! Hogy kezdjek hozzá?

2015. július 26.

BAJNOKOK EDZÉSeAmíg nem jutsz el egy bizonyos szintre a futásban, addig szenvedsz, és gyűlölsz minden percet, amit ezzel töltesz. Aztán közömbössé válik, nem halsz bele már a megtett km - ekbe, de még érzel semmit, teljesen semleges, mint egy idegen az utcán. Aztán történik valami, ha jól csinálod, és minden edzéseden kitűzöl magad elé valami új célt. Miért érdemes futóversenyen indulni azon kívül, hogy most annyira trendi, és a szomszéd is ezt teszi?

És amikor először belehalsz majdnem szó szerint a futóedzésbe, akkor megtörténik a csoda. A Flow-állapot. Onnantól nincs megállás, megszállott lettél. Elmesélhetném a saját példámat? Tavaly ősszel sokat vívódtam a versenyzésen, hogy legyen még több motivációm edzeni. Végre szeptember elején leszakvizsgáztam, lekerült ez a teher rólam, a kisbabám 1 éves lett, így el tudtam végre menni futni. A húgom (akivel egyébként anno döntőztem EB-n) egymás után szerzi az újabb érmeket és kupákat karatéban Eb-ken, ilyen-olyan bajnokságokon. Elmorfondíroztam rajta, hogy volna-e kedvem újra versenyezni. Hajszolod a legyőzhetetlenséget, az erőt, a gyorsaságot, izomtömeget, … Azért edzel, mert muszáj…csak nyomod, mint a gép…és ezért félreállítani mindent. A család második a sorban, félredobni élményeket, mert olyan fáradt vagy mindig, hogy estére szinte hányingered van. A testvérem ilyen sikereket ér el, én 2 hónapos felkészülés után, 3 hónapos terhesen 6 óra alatt 64 km-t futottam, 4 hónaposan pedig félmaratont 1:36-os idővel. Tavaly a bajai 6 óráson minden felkészülés nélkül futottam 59 kmt, csak a BAJNOKOK EDZÉSe volt a rendes edzésem, ami küzdősport erőnléti edzés. Most megtört a jég. Valahogy hiányérzetem volt, kerestem a célokat, a motivációt, ami kihajt az idén is nap, mint nap 
futni, nemcsak azért, hogy megfuttassam a kutyámat, ha esik, ha fúj.


Stresszoldás mozgással

2015. július 12.

Ugye nem azt szoktad meg tőlem, hogy közhelyeket írok? Most se arra számíts! Mennyire stresszes a munkád? Úgy érzed a nap végén, mintha kifacsartak volna? És mikor hazaérsz, akkor azt kívánod, a nyakadba ömlő háztartás, család helyett, hogy "Istenem, egy kis nyugalmat adj már"? Valld be őszintén!

Adrenalin

Ha tested stresszt érzékel, a hipotlamusz jelet küld a mellékvesének, ami adrenalint bocsát ki. Ha tartós stresszben élsz, az érfalakat rücskössé teszi, és lerakódhatnak az oda nem illő anyagok. Az egész életed minősége függ attól, hogy hogyan tudod kezelni a stresszhelyzetet. Fontos az is, hogy milyen helyzetben vagy otthon, ahol elvileg fel kellene töltődnöd. Ha eddig jól teljesítettél a munkahelyeden, de most hirtelen hibát hibára halmozol, annak a tartós stressz az oka.


Érezzük jól magunkat - hőségben is!

2015. július 11.

Felfrissülés a visszeres lábnak.

Elnehezedő lábak, izzadságcseppektől fénylő arc, fáradtság- megannyi tünet a hétköznapokon, ha túlzottan meleg az idő.Íme néhány jó tanács a gyógyszerésztől forró napokban.

Különösen így van ez a városban, ahol szennyezettebb a levegő és korlátozottak a felfrissülés lehetőségei. Egy jó ventilátor beszerzése az első reflexünk, aztán jön a légkondicionáló berendezés... Vannak azonban más eszközei is a rendkívüli hőség vagy csak az átlagosan meleg időjárás elviselésének, és akkor még jól is érezhetjük magunkat a bőrünkben!

Frissítsük fel a lábunkat!

Ön is azok közé tartozik, akik hőségben úgy érzik, hogy "melegszik a lábuk"? A hideg fürdőszobakövet keresi, amint kiugrik az ágyból, és soha nem vásárol vékony pántos szandált, mert a lába biztosan bedagad a nap közepére? Általában könnyen enyhíthetők ezek a panaszok, csak figyelni kell rájuk.


Meddig vagy hajlandó elmenni a szépségért? 18!

2015. július 06.

nőBrit nőgyógyászok már két éve beszámoltak arról, hogy egyre emelkedik a női nemi szerveket érintő esztétikai műtétek száma Nagy-Britanniában. Megfigyeléseik szerint az elmúlt tíz évben ötszörösére nőtt a szeméremajkak átalakítását megcélzó - főképp a kisajkak méretét csökkentő - beavatkozások száma. Ez a drasztikusnak tűnő korrekció azonban csak egy a sorban azon beavatkozások között, melynek egy nő hajlandó alávetni magát, ha a szépségéről van szó. Ennek hátterében pedig összetett pszichés jelenség húzódik.

A MINDENKORI SZÉPSÉGIDEÁL

A női testet érintő, esztétikai korrekciót megcélzó beavatkozások nem újszerűek. A szépségideál bár folyamatosan változik, a nők vágya, hogy megfeleljenek ennek, korokon és kultúrákon átívelve töretlen. 
Az esztétikai jellegű beavatkozások többsége abból a vágyból fakad, hogy az egyén új fizikai megjelenése által megélhesse az adott csoporthoz való tartozás érzését, másrészt vonzóvá váljon a számára potenciális személy szemében.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...727374...111