Információk, érdekességek

Alkohol: a szívnek jót tesz, csak épp rákot okoz?

2009. február 27.

Minden egyes itallal, amit a nõk naponta elfogyasztanak, 6 százalékkal emelkedik a rákkockázat.

 

 

Akár napi egy pohár alkoholos ital is növelheti a nõk esetében többféle rosszindulatú daganat kockázatát - derült ki egy brit vizsgálat eredményeként.


A cigit elhagyják, de a többletkilókat nem

2009. február 17.

Hajlandók a dohányzást abbahagyni az idõs amerikaiak, ha kiderül, hogy szívbetegek vagy cukorbajuk van, de a fogyókúrázás azonban nem megy.

 

 

A túlsúly csökkentésének sovány eredményeit az Archives of Internal Medicine közölte. A dohányzás, a súlytöbblet: mindkettõ a koszorúér-betegség kockázati tényezõi közé tartozik. A megelõzés miatt a doktor igyekszik betegeit meggyõzni arról, hogy ne szokjanak rá a cigarettára és ne legyenek kövérek, de a helyzet nehezebb, ha a betegség fölfedezésekor ezzel a két rizikófaktorral is szembe kell nézni.


Nem ivósak a magyarok - szerintük

2009. január 19.

A magyarok csaknem fele, saját bevallása szerint sosem fogyaszt alkoholt.

 

 

Míg az európaiak egyharmada állítja, hogy sohasem iszik alkoholt, addig a magyarok 44 százaléka vallja ugyanezt - derül ki a GfK Csoport 2008 õszén végzett, alkoholfogyasztási szokásokat vizsgáló felmérésébõl.


Leszokás a dohányzásról: nem elég az elhatározás!

2009. január 09.

Egy dohányosnak rengeteg akaraterõre és önuralomra van szüksége, hogy a füstölgést végleg abbahagyja.
 
A dohányzás egészséget károsító hatása közismert. Egy dohányosnak rengeteg akaraterõre és önuralomra van szüksége, hogy a füstölgést végleg abbahagyja. Ha a küzdelem sikeres, úgy az addig dohányzó a legjobb útra lépett az egészséges és teljes élet felé, gondolhatnánk... A nehézségek sora azonban nem ér véget.

Magasabb IQ, több alkohol

2009. január 04.

Akinek magasabb az intelligenciahányadosa, jó eséllyel lesz az ital rabja - derült ki egy felmérésbõl.
A glasgow-i egyetem kutatócsoportja mélyrehatóan foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy milyen összefüggés van a magas intelligenciahányadossal (IQ) rendelkezõ gyermek és annak felnõtt korában tapasztalt magas alkoholfogyasztása között.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...363738...45