Információk, érdekességek

Híres fogyókúrák és fogyókúrázó hírességek

2012. február 08.

Az önsanyargató hírességek egyik első mintapéldánya Lord Byron (1788-1824) volt, aki kétszersülten, szódavízen, olykor ecetbe áztatott burgonyán tengette egyetemi éveit, és meggyőződéssel vallotta, hogy a nőknek kizárólag homársalátát és pezsgőt szabadna nyilvánosan fogyasztaniuk. Életmódjával az angol romantikus költő jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a nagyközönség ma már szinte megszállottan követi nyomon a sztárok kilókkal vívott küzdelmeit - állítja Louise Foxcroft történész.


Alultápláltabbak az indiai kislányok a fiúknál

2012. február 03.

Gyermekegészségügyi vizsgálat során mutatott rá a nemi diszkrimináció súlyosságára egy indiai kutatás. Az orvosok szerint a lánygyermekek alultápláltabbak a fiúknál.


Patkánymérget találtak potencianövelő szerekben

2012. február 01.

Patkánymérget is találtak online rendelt, illegális potencianövelő szerek vizsgálata során a svéd hatóságok. Egyes pirulákban kevesebb, illetve több aktív hatóanyagot, másokban eltérő gyógyszerek összetevőit mutatták ki.


Évente 7 osztálynyi fiatal veszti életét balesetben - Elsősegélyverseny

2012. január 23.

mentőHazánkban a legtöbb fiatalkorú baleset miatt veszti életét. Évente mintegy 200 iskoláskorú gyermeket veszítünk el és említett korosztály (6-19 év) kórházi ellátásának a száma meghaladja a 15 ezret évente.

A balesetek kivétel nélkül megelőzhetők lennének, így a fent említett közel hétosztálynyi gyermek is életben maradhatna! Ugyanakkor jelentős hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a sérülést követően milyen beavatkozások történnek az első néhány percben, ugyanis ezen időintervallum az, amely a leginkább meghatározza a bajba jutott életesélyeit. A mentők átlagosan 15 perc alatt érnek a helyszínre, a helyszínen lévő laikusok beavatkozása tehát kulcsfontosságú.


Mennyi idős az idős?

2012. január 21.

Egy nemrég közzétett amerikai kutatás szerint kortól és nemtől is függ, mennyi idős személyt tekintenek idősnek az emberek. Abban viszont minden korosztály egyet ért, hogy az általuk öregnek megjelölt kornál jóval tovább szeretnének élni.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...148149150...223