Információk, érdekességek

Igaz-e, hogy több tíz milliárd forintot fizet az állam elavult gyógyszerek támogatására?

2006. július 10.

Több szakértő is azt állítja, hogy több milliárd forintot költ az állam elavult, vagy nem bizonyított hatású gyógyszerekre.

 

Vidos Mihály (szerkesztő): - Milliárdokat költ az állam olyan gyógyszerek támogatására, amelyek nem hatásosak. Erre jutott egészség-gazdaságtani szakértők egy csoportja. Szerintük a gyógyszerár-támogatási rendszert meg kell változtatni. Az egészségügyi miniszter nem is vitatja a felülvizsgálat időszerűségét.


Pazarló gyógyszertámogatás

2006. július 09.

Több tízmilliárd forintot fizet az egészségbiztosító olyan orvosságok árának támogatására, amelyek hatásossága tudományosan nem bizonyított - mondta a Világgazdaságnak Gulácsi László, a Budapesti Corvinus Egyetem egészséggazdasági munkacsoportjának vezetője.

Közgyógyrendszer működési zavarokkal

2006. július 08.

Akadozik a július elseje óta működő új közgyógyellátási rendszer a Magyar Gyógyszerészkamara (MGYK) szerint. Az egészségbiztosító viszont állítja: nincs komoly gond.

Országos káosz a kórházakban

2006. július 05.

Elképesztő káosz uralkodik a korábban vállalkozóként dolgozó orvosok szerződései körül Magyarország nagyvárosi kórházaiban. A megyei kórházak közül Zalaegerszegen a legkritikusabb a helyzet, ahol csaknem ötven orvos nem vehette fel tegnap a munkát.

 

Az Egészségügyi Minisztérium szerint a kórházak nem készültek fel a jogszabályi változásokra, a rendezést már évek óta sürgető érdekképviseletek viszont állítják: a kormányzat lesöpörte szakmai javaslataikat.


A közgyógyellátás rendszere megváltozik

2006. július 04.

Júliustól változik a közgyógyellátás rendszere, emelkednek a gyógyszerárak, új, EU-konform vényekre kell gyógyszert írni, megváltozik az a törvény, amely a művi meddővé tételt eddig szabályozta, valamint átalakul a szociális segélyezés és az intézmények finanszírozása is.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...148149150...158