Információk, érdekességek

Érdemes összevetni a gyógyszerek árát

2006. április 13.

Talán csak a gyógyszerek árára érzékenyebb a lakosság, mint az alapvető élelmiszerekére.

 

Ma már azonban a gyógyszerek árát is érdemes alaposabban szemügyre venni. Higgyék el, meglepő eredményekre juthatunk!


Járványt okozhat az orvoshiány

2006. április 11.

Az orvosok, nővérek és szülésznők hiánya számos országot tesz kiszolgáltatottá az új globális betegségek kitörésével és elterjedésével szemben - szögezi le az Egészségügyi Világszervezet (WHO) éves jelentése.

Bizalom nélkül nincs új gyógyszer

2006. március 28.

Ha megrendül a bizalom a gyógyszervizsgálatokban, és nem jelentkeznek önkéntesek az új molekulák teszteléséhez, nem lesznek új orvosságok.


Gondot okozhat a gyógyszergyáraknak, ha a tragikus brit vizsgálat elrettenti az önkénteseket. Magyarországon évente több mint ezer egészséges ember vállalja a kísérleti alany szerepét. Egyelőre nem csökken a számuk.


Pezseg vagy nem pezseg, ezt itt a kérdés

2006. március 28.

Igen komoly jelentősége van annak, hogy egy gyógyszergyár tablettás, pezsgős, drazsés vagy szirupos változatban hozza-e forgalomba valamely készítményét. A különböző formákhoz ugyanis más-más hatékonysági hiedelem társul, s bizony így a formának a forgalomra is nagy hatása lehet.

A patikák gyűjtik a lejárt gyógyszereket

2006. március 15.

December óta körülbelül ötven tonna lejárt szavatosságú, vagy már nem használt gyógyszert vittek vissza az emberek a patikákba. Országszerte 2500 gyógyszertárban helyeztek el gyűjtőládákat, az azokba bedobott hulladék elszállítása és elégetése folyamatos - tájékoztatta lapunkat Zalai Károly, a Magyar Gyógyszerészkamara alelnöke.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...148149150...152