Információk, érdekességek

Kanyarósak voltak a dinoszauruszok?

2011. október 02.

A vírusok keletkezésének időpontja máig homályos, hiszen a parányi kórokozókból semmi sem marad fenn hosszú távon. Német kutatók azonban most olyan csontbetegség nyomaira leltek egy 150 millió éves dinoszaurusz-csigolyában, amelyet kanyarószerű vírusok okoznak.

Florian Witzmann és Oliver Hampe, a berlini természettudományi múzeum kutatói szerint felfedezésük szenzációszámba megy, ugyanis még soha senki nem talált ilyen régi nyomokat e kórokozótípusról - tudósít a Der Spiegel című német lap internetes kiadása.


A tengeri sünök egész testfelületükkel látnak

2011. szeptember 19.

A tengeri sünök egész testfelületükkel látnak - derítették ki svéd biológusok, akik eredményeiket az amerikai tudományos akadémia folyóiratában, a PNAS (Proceedings of the National Academy of Science) legújabb számában ismertették.

Az állatok többsége reagál a fényre, s igen kifinomult látórendszert fejlesztett ki, amellyel komplex képeket képes alkotni környezetükről. Jó példa erre a rovarok összetett szeme (oculi compositi), amelyek pontszemekből (ommatidium) állnak - olvasható a ScienceDaily tudományos hírportálon.


Hamisítványokat kínáló gyógyszertárral kollaborál a hatóság?

2011. szeptember 09.

Belső vizsgálatot rendelt el a kínai gyógyszerhatóság, miután egy helyi lakos panasza szerint a szervezet egy körzeti kirendeltsége büntetés helyett együttműködött egy hamis gyógyszereket kínáló patikával.


Richter: a 110 éves örökifjú

2011. szeptember 08.

Richter Gedeon1901-es alapítása óta a molekulakutatás és az innováció a társaság egyik fő stratégiája.

A Richter Gedeon Nyrt.-nél büszkék arra, hogy 110 év után is sikerült azt a szellemiséget megőrizniük, aminek alapjait még Richter Gedeon áldozatos munkájával, az emberekhez és a gyógyításhoz való hozzáállásával fektetett le.

Napjainkban a cég vállalatstratégiájának egyik legfontosabb eleme, hogy az évszázados magyar gyógyszergyártási tradíciót a modern technológiai csúcsminőséggel a lehető leghatékonyabban ötvözze.


Hibák és tévhitek az allergológiában

2011. szeptember 07.

Hamarosan: VI. Őszi Allergia Nap Szegeden: diagnosztikától a terápiáig.

Szeptember 10-én rendezik – immáron ötödik alkalommal – az Őszi Szegedi Allergia Napot Szegeden, IH Rendezvényközpontban (6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.) A 24. kreditponttal akkreditált, Hibák és tévhitek az allergológiában alcímet viselő kongresszusra gyermekgyógyászok, felnőtt háziorvosok, tüdőgyógyászok, gyermektüdőgyógyászok, allergológusok, fül-orr-gégészek jelentkezését várja a szervező, a SZTE Gyermekklinika és Gyermekegészségügyi Központ.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...153154155...223