Információk, érdekességek

Tanácskoznak az onkológusok

2009. november 16.

Egyre több ráktípus kezelésére áll rendelkezésre célzott terápia.

 

 

Egyre több lehetõség van a daganatok molekuláris diagnosztikájára és a célzott terápiákra - emelte ki a magyar onkológiai ellátás aktuális kérdései közül Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet fõigazgatója - abból az alkkalomból, hogy Budapesten megkezdõdött a Magyar Onkológusok Társasága 28. kongresszusa.


Megalakult a ViiV Healthcare

2009. november 06.

A vezérigazgató ígéretett tett az új kezelési módszerek lankadatlan kutatására.

 

 

A mai napon a GlaxoSmithKline (GSK) és a Pfizer hivatalosan megalapította a ViiV Healthcare-t, egy új, HIV szakértõ céget. Dr. Dominique Limet, a ViiV Healthcare vezérigazgatója vázolta a cég vízióját illetve prioritásait a HIV/AIDS fertõzéssel élõ emberek egyre szélesebb körû és összetettebb szükségleteinek kezelése kapcsán.


Gyorsítás és karcsúsítás az Eli Lilly Company-nél

2009. október 17.

Gyorsított fejlesztések: most hatvan molekula klinikai vizsgálatai folynak.

 

 

Japán kivételével mindenütt létszámcsökkentések várhatók
A cég tevékenységének nagyszabású átszervezésérõl a World Pharma News számol be. A tudósítás szerint az intézkedéscsomag másik fontos eleme a fejlesztés alatt álló gyógyszerek piacra (páciensekhez) jutásának felgyorsítása.


Nem gyógyít az inframatrac

2009. szeptember 07.

Félmillió forintos bírságot kapott a Gazdasági Versenyhivataltól a Sonnenlicht SP Kft.

 

 

Félmillió forintos bírságot kapott a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH) a Sonnenlicht SP Kft., mert az általa forgalmazott termékeknek gyógyhatást tulajdonított, miközben e tulajdonságukat egyetlen hatóság sem vizsgálta.- idézi a határozatot a Világgazdaság. A 2007 novemberében import, nagy- és kiskereskedelmi tevékenység folytatására alakult cég több terméket forgalmaz, illetve forgalmazott, így a Sunpower termékeket, a Vital Matte inframatracot, a Hydrosana lábfürdõt és kétféle étrend-kiegészítõt.


Halálraitélteket használnak szervdonorként

2009. augusztus 27.

Kínában az átültetett szervek többsége kivégzett halálraítéltektõl származik

 

 

Kínában az átültetett szervek 65 százaléka kivégzett halálraítéltektõl származik, holott egy két évvel ezelõtti szabályozás tiltja a szervek transzplantációját olyan személyektõl, akik nem rokonai a betegnek, vagy érzelmileg nem kötõdnek hozzá - jelentette szerdán a pekingi állami média, felfedve a Kínában zajló szervátültetések problémáit.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...160161162...223