Információk, érdekességek

Az amerikai nõk alkudoznának az ellátásról

2009. július 18.

Az amerikai egészségbiztosítás rendszerében még az alkunak is jelentõs szerepe lehet, és ebben a nõk lényegesen jobbak, mint a férfiak.

 

 

A CIGNA egészségügyi biztosító által végzett fölmérés most nyilvánosságra hozott eredményei az Egyesült Államokban nagy figyelmet keltettek. A közelmúltban ismertetett adatok szerint a férfiak kétharmada, a nõknek viszont csak egyharmada figyel arra, hogy a hitelkártyája ki legyen egyenlítve. A megkérdezett férfiaknak 71 százaléka, a nõknek 53 százaléka költ megfontoltan kevesebbet, mint amennyit havonta megkeres, tehát ennyien bánnak óvatosan a pénzükkel.


Pánik a gyermektáborokban

2009. július 08.

Fertõtlenített kilincsek, állandó lázmérõzés - így próbálnak védekezni a H1N1 ellen az amerikai táborokban.

 

 

Bár a H1N1 vírus általában enyhe tüneteket okoz és gyógyszeres kezelés nélkül elmúlik, eddig 170 páciens halálát okozta az Egyesült Államokban, és a járványügyi hatóság (CDC) szerint egymillió amerikai fertõzõdhetett meg vele mostanáig.


Végbélrák: nem lehet tabu többé

2009. július 05.

Fawcett halála egy ritka ráktípusra irányította a figyelmet.

 

 

A Charlie angyalainak egyikeként híressé vált Farrah Fawcett halálával újabb "hírnévre" tett szert, mert egy szexuális úton átadható vírushoz is köthetõ ritka megbetegedésben, végbélrákban szenvedett.


Michael Jackson halála másokon talán segíthet

2009. június 30.

Michael Jackson hirtelen szívhalála mindenütt fölhívta a figyelmet az életmentõ újraélesztés általános elsajátításának fontosságára.

 

 

A szívgyógyászok hangsúlyozzák: az újraélesztési folyamat elsõ láncszeme, hogy mindenki azonnal fölismerje a tragikus eseményt, hívjon segítséget és a rohammentõ megérkezéséig szünet nélkül folytassa az álló szív mûködésének pótlására, a mellkas ritmusos összenyomását percenként szászszor.


Szégyenlõs és spórolós írek

2009. június 18.

Közös akciócsoport az interneten illegálisan forgalmazott gyógyszerek visszaszorítására.

 

 

Együttmûködési megállapodást kötött az Ír Gyógyszerészeti Tanács (Irish Medicines Board, IMB) és a helyi vámhatóság, amelynek célja az interneten illegálisan forgalmazott vényköteles gyógyszerek arányának visszaszorítása - olvasható a Tribune honlapján. A megállapodás szerint az IMB és a vámhatóság munkatársai hatékonyabbá és gyorsabbá teszik a két szervezet közötti információcserét, valamint felállítanak egy közös akciócsoportot, amelynek feladata az interneten illegálisan forgalmazott gyógyszerek visszaszorítására irányuló programok értékelése és ezek megvalósításának elõsegítése.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...161162163...223