Információk, érdekességek

6 életerő-elixír - ha több energia kell!

2013. október 19.

Napi egy pohár frissen préselt zöldség- vagy gyümölcslével akár egész napra elláthatod magad éltető erővel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Próbáld ki, nagyon finomak!

A friss gyümölcsök és zöldségek leve koncentráltan tartalmazza azokat a létfontosságú enzimeket, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre a szervezetünknek szüksége van az optimális működéséhez. A mai szennyezett környezetben eleve többre van szükségünk ezekből az anyagokból ahhoz, hogy tényleg a legjobb formánkat tudjuk hozni testi és szellemi szinten egyaránt. Kivitelezhetetlennek tűnik azonban annyi nyers zöldséget és gyümölcsöt enni, amennyi a vitamin- és ásványianyag-szükségletünket fedezné. 


Rákolaj: a leghatékonyabb omega-3 forrás

2013. szeptember 27.

RákolajAz egészségtelen ételek, étkezési szokások és az ártalmas környezeti hatások okozta népbetegségek megelőzésére és kezelésére egyre több táplálék-kiegészítőt dobnak piacra a cégek. Az óriási árupalettából azt sem tudjuk, melyiket válasszuk, és mi, milyen panaszokra alkalmazható.

A rákolaj, a legjobb omega-3 forrás, az emberi szervezet egészére kiváló hatást gyakorol, akár megelőzési, akár kezelési célzattal fogyasztják. A rákolajat krillekből nyerik, amik az óceánban élő apró, granélaszerű rákok. A rákolajok többsége az Antarktisz hideg vizeiből, az Euphausia superba fajból származik.


Pattanás? Összefügg az étrenddel!

2013. szeptember 25.

Már eddig is közismert volt, hogy bizonyos élelmiszerek fokozzák a pattanás-hajlamot, most azonban újabb összefüggéseket merültek fel táplálkozás és aknék közt. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász a megoldási lehetőségekről beszélt.

Fehér kenyértől aknék? 
A University of Hull legújabb kutatásában arra a megállapításra jutott, hogy a magas glikémiás indexű élelmiszerek és a tej ronthat a bőr állapotán.  
A pattanásosság nagyon gyakori jelenség, és bár elsősorban kamaszkorban jelentkezik, egyre nagyobb arányban jelentkezik felnőttkorban is. Különösen az arcon lévő aknék lehetnek zavaróak. 

Olyannyira, hogy egyes kutatások szerint a szociális, érzelmi és pszichológiai hatásuk olyan komoly betegségek hatásaival vetekednek, mint az epilepszia, a cukorbetegség vagy a psoriasis. Éppen ezért a pattanásoktól szenvedőknek nagyon meg kell fontolniuk, milyen étrendet követnek. Az már eddig is ismert volt, hogy a csokoládé, a mogyoró vagy a zsíros, olajos, túl fűszeres ételek kiválthatják a pattanásokat, de most a magas glikémiás index és a tej is célkeresztbe került – bár ezeket még több bizonyítékkal kell alátámasztani. 


Johnny Depp: a szexi vegán!

2013. szeptember 24.

Hát itt mindenki megőrült? Nem esznek húst? Biztos csak mondják. Csak hogy legyen min csámcsognunk, míg ők otthon a hűtő előtt állva a csirkecombon csámcsognak röhögve. Vagy igen, vagy nem. Ki tudja…

Ha lehet hinni a lapoknak, Johnny Depp - új szívszerelme, Amber Heard hatására - teljesen növényi étrendre tért át. Nem fogyaszt már se tejterméket, se húsfélét, hogy megőrizze fiatalos vonzerejét és tökéletes alakját – legnagyobb örömünkre. Bárdolatlan barlanglakók tán férfiatlannak minősítik, hogy Depp hallgat a szebbik nem tanácsaira, de meglátjuk ki lesz férfias formában még 20 év múlva is.


Egészséges és finom - Mennyit számít az egészség az élelmiszerek kiválasztásakor?

2013. szeptember 23.

Manapság egyre több szó esik az egészségtelen táplálkozás következményeiről, a lakosság körében egyre szembeötlőbb testsúlyproblémákról. A GfK Hungária vonatkozó vizsgálatainak adatai szerint tízből egy honfitársunk étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, és összességében négyből hárman figyelnek az ételek testsúlyra gyakorolt hatására. Az egészséges táplálkozást alapvetően meghatározó funkcionális élelmiszerek iránti kereslet tekintetében hazánk némiképp elmarad a nemzetközi trendektől. Magyarországon a joghurt, a margarin, a reggeli gabonapelyhek és a teák esetében fontos a fogyasztóknak az egészséget javító hozzáadott tápanyagok megléte. 

Egyre fontosabb az egészséges étel

A lakosság átalakuló fogyasztási szerkezetében egyre erősödik az a tendencia, mely szerint az egészséges és egészségesnek gondolt termékekre és szolgáltatásokra egyre nagyobb figyelmet fordítanak a háztartások.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...189190191...277