Információk, érdekességek
Transzzsírsav-korlátozás az élelmiszerekben
2013. augusztus 06.
Ha az élelmiszerek transzzsírsavtartalmának rendeletben történő szabályozása ősszel életbe lép, Magyarország a harmadik olyan állam lesz az Európai Unióban, ahol ezt a káros összetevőt a minimálisra csökkentik az élelmiszerekben - mondta Bánki Erik néppárti európai parlamenti képviselő.
A politikus elmondta, az erről szóló magyar szabályozást még csak előkészítik, de "a rendelet mindenképpen előremutató lesz".
Legyen 2% alatt a transzzsírsavak aránya
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma márciusban jelentette meg az élelmiszerek transzzsírsav-tartalmának korlátozásáról szóló rendelettervezetet, amelynek lényege, hogy tilos lenne forgalomba hozni olyan élelmiszert, amelynek zsírtartalmában a transzzsírsavak aránya meghaladja a két százalékot.
A testsúly 10 százalékának leadása megelőzheti a cukorbetegséget
2013. augusztus 04.
Ha a cukorbetegséget megelőző tünetekkel diagnosztizált betegek hat hónap alatt megszabadultak testsúlyuk mintegy 10 százalékától, akkor látványosan csökkent a 2-es típusú diabétesz kockázata - állapította meg egy új amerikai kutatás.
Az eredmények betegeknek és orvosoknak is megmutatták, hogyan befolyásolhatja a rövid távú életmódváltás az egészségi állapot hosszú távú alakulását - idézi a Science Daily a Journal of General Internal Medicine című tudományos lapban megjelent tanulmányt.
Sárgabaracklekvár - nyírfacukorral
2013. augusztus 03.
Hagyományos fehér cukor nélkül is készíthetsz lekvárt,megőrizve a gyümölcs természetes ízét!
Sárgabaracklekvár - nyírfacukorral
Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 15-20 dkg nyírfacukor
A barackot megmosom, kimagozom és az esetleges hibás részeket kivágom (én a tetejéről a száránál lévő részt is kivágom) Ezután egy fém lábasban felteszem főni. Amikor kicsi puhult a gyümölcs félreteszem és botmixerrel összetöröm. Lehet darabosabbra hagyni vagy teljesen simára turmixolni, ízlés kérdése. Ezután visszateszem a tűzre, beleszórom a nyírfacukrot és még néhány percig forralom-kevergetem. Ezután üvegekbe töltöm, celofánt és kupakot is teszek rá, majd fejreállítom. Néhány perc után egy ládát vagy kosarat meleg takaróval bélelek ki, beleteszem az üvegeket és alaposan betakarom. 1-2 napig hagyom pihenni!
Bogyós fagyi - házilag
2013. augusztus 03.
Készíts fagyit házilag - minden adalék és ízfokozó nélkül! Megéri mert isteni finom!
Bogyós fagyi - házilag
Hozzávalók: 50 dkg bogyós gyümölcs - eper, málna, szeder, áfonya - vegyesen, 2 dl tejszín, ízlés szerint méz
A gyümölcsöket kiveszem a fagyasztóból (vagy a frisset 1-2 órára egy tálcán beteszem). Ezután kiveszem, egy nagy tálba teszem és botmixerrel durván összetöröm. Így maradhatnak benne egyben is darabok. Mézet locsolok rá és a felvert tejszínnel összekeverem.
Citromfüves meggyszörp - az idei kedvencem
2013. július 28.
A házi szörpnek nincs párja - egy kis gyümölcslé,cukor és valami csavar - ez a titok! Jelen esetben a meggyet egy kis citromfűvel dobtam fel, isteni!
Hozzávalók: 1 liter meggylé, 40 dkg barnacukor, 1-2 ág citromfű
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...193194195...277